Minulla ja Jari Sarasvuolla on paljon yhteistä

Raha ei todellakaan näytä tuovan onnea. Satuitko katsomaan Arto Nybergin ohjelmaa, jossa Jari Sarasvuo oli vieraana?

Sarasvuon kommentti siitä, että suomalaiset eivät osaa tuntea iloa, paitsi vahingoniloa, oli paljastava.

Kyseessä on Sarasvuon kohdalla varmasti vain ohimenevä vaihe, mutta sitä on silti herkullista maistella. Sitä paitsi, noin voimakkaat ”vaiheet” ovat kyllä todella rankkoja ihmiselle.

Sarasvuon upea kollega Michael Neill on sitä mieltä, että onni ja ilo ovat meissä ihan niin kuin nenä ja pää. Me emme vaan salli itsemme nauttia niistä. Se näkyi myös Sarasvuossa. Ja jos me emme ole onnellisia, emme halua muidenkaan olevan. Vai mistä kumpuaa ajatus ja tarve heittää kommentti, että suomalaiset eivät osaa tuntea iloa, paitsi vahingoniloa?

Konsultti Sarasvuo tuskin haluaa levittää meikäläisille uskomusta suomalaisten huonommuudesta muihin nähden. Viisaillakin miehillä saattaa olla tarve pistää muutkin kyykkyyn, jos kokee olevansa siellä itse. Meidän siis todella kannattaa vaalia hyvää oloamme, ihan jokaisen.

Kommentti paljasti mielestäni voimakkaan hyväksytyksi tulemisen tarpeen. Samoin kuin sen, että Sarasvuo on todella samaistunut tekemiseensä, ikään kuin hänen arvonsa tulisi lähinnä tekemisen tai siis onnistumisten kautta. Ja onnistuminen tarkoittaa tässä sitä, että asiat menevät omien odotusten mukaan. Ihan kuin itsestäni kirjoittaisin. Voitko sinä löytää itsesi tai itseäsi tästä?

Byron Katie sanoo: Jos minulla olisi rukous, se olisi tämä: Jumala säästä minut rakkauden, hyväksynnän ja arvonannon himolta.

Me näemme sen mitä haluamme ja me kerromme niitä tarinoita, joita haluamme; sinä, Sarasvuo ja minä. Vahingoniloisille toivon voimaa ja intoa tarttua tunteeseen ja tarkastella itseään. Ja ihan kaikille, myös Jarille, toivon uskoa ja luottamusta itseemme – huolimatta siitä mitä meissä, meille ja ympärillämme tapahtuu.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s