Haluatko leikkiä pois negatiivisia ajatuksia?

Kiinnitätkö usein huomiosi asioihin, joita et halua? Kylläpä on törttöjä liikenteessä, mitkä ruuhkat, Taavi töppäsi taas, onpa huono tarjoilu ja sitä rataa.

Tiedät, että mitä enemmän näitä ajattelet, sitä enemmän niitä saat. Saat joko samoja tai vastaavia kokemuksia ja tunteita. Syntyy se tapahtumien ja tunteiden kehä.

Jos haluat muutosta, tässä mukava leikki. Voit leikkiä sitä yksin, mutta hienoa, jos joku tai jotkut läheisesi innostuvat leikkimään kanssasi. Tämä yksinkertainen leikki kulkee arjessa mukana.

Kun joku pelaajista tokaisee: onpa huono ilma, se joka ensimmäisenä tajuaa, heittää iloisesti kommentin: haluatko sitä lisää? Onpa pomo huonolla tuulella. Pelin hengen mukainen vastaus on: haluatko sitä lisää? Onpa kiire. Haluatko sitä lisää jne.? Kysymykseen ei tietenkään tarvita edes vastausta ja juttu jää siihen.

Voit siis leikkiä tätä myös itseksesi omien ajatuksiesi kanssa. Näin katkaiset huumorilla ikävän ja turhan kierteen. Muutos on välitön. Ja aikaa myöten myös kiinnität yhä harvemmin huomiosi asioihin, joita et elämääsi halua.

Parhaimmillaan pääset tämän leikin avulla jopa eroon vanhasta tavastasi viihdyttää itseäsi ja muita ikävillä asioilla, jos sinulla sellainen sattuisi olemaan.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: