Pidä loppusi mielessä

Haluatko tietää mitä todella elämältäsi haluat? Saat sen selville, kun pidät loppusi mielessä, vinkkaa Sonia Ricotti.

Mistä haluat, että sinut muistetaan? Kirjoita muistokirjoituksesi. Tee se kolmannessa persoonassa. Lenita oli mahtava äiti jne. Kirjoita teksti ja käy sitä läpi. Jos haluan jäädä muistoihin mahtavana äitinä, mutta minulla ei ole aikaa Netalle tai käytän yhteisen aikamme käskyttämiseen ja neuvomiseen, olen aika kaukana siitä mitä todella haluan.

Ricotti kertoo muistokirjoituksen tekemisen johtaneen lopulta siihen, että hän jätti silloisen työnsä yritysjohtajana. Muistokirjoitus vie niin lähelle ydintämme, että se voi johtaa suuriin muutoksiin. Jossain syvällä itsessämme tiedämme nämä tärkeimmät arvomme. Jos emme elä niiden mukaan, se pukkaa pintaan tyhjyyden tunteena, voimattomuutena, ahdistuksena, levottomuutena, ärtymisenä tai jopa fyysisinä oireina ja sairauksina.

Käymällä läpi muistokirjoitustamme voimme nähdä asioita monesta suunnasta. Ajattelemmeko, toimimmeko ja olemmeko yhteydessä muihin oman etumme mukaisesti. Kaikilla elämämme osa-alueilla.

Moni kokee vaikeaksi tietää, mitä ovat omat tärkeimmät arvot. Muistokirjoitus tuo ne esille vähän niin kuin vahingossa. Tämä on hyvä harjoitus myös silloin, kun olet jo isojen valintojen edessä.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: