Oletko itsesi paras ystävä?

Minä uskon vahvistuslauseisiin. Niitä pyörii päässä joka tapauksessa, joten miksi en tietoisesti valitsisi omiani. Positiivisia ja juuri kulloiseenkin vaiheeseen sopivia.

Ne, joita olemme pyörittäneet vuosikausia, voivat olla aika ikäviä. Useimmat niistä ovat jäänteitä lapsuudesta. En osaa. Ei sinusta ole siihen. Olen tyhmä. Katso mitä sait taas aikaan.

Suosittelen, että lataat kovalevyllesi korvaavaa tavaraa. Monet rakentavat vahvistuslauseita halujensa ympärille. Aika usein ne liittyvät rahaan.

Jos et vielä ole itsesi paras ystävä, ehdotan, että aloitat siitä. Suunnittele itse juuri sinulle sopivat tekstit, tässä kuitenkin muutama esimerkki.

Tuli mitä tuli, kaikki on hyvin.
Hyväksyn itseni.
Elämä on lahja, minä olen lahja.
Voin joka päivä paremmin ja paremmin.
Olen turvassa, kaikki on hyvin.
Odotan hyviä asioita.
Olen avoin kaikille mahdollisuuksille.
Rakastan elämää ja elämä rakastaa minua.

Jauha omaasi ahkerasti. Louise L. Hay suosittelee toistamaan hyväksyn itseni -vahvistuslauseen 300 kertaa päivässä kuukauden ajan.

Ja hei, pussaillaan peilikuvaamme. Mitä vaikeampaa se on, sitä parempaa se tekee. 😉

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

11 vastausta artikkeliin “Oletko itsesi paras ystävä?”

 1. Hei

  On pakko tulla sanomaan päivää… Löysin tänne VilosohviVernan kautta eli Yöhoitajan maailmasta. Pikaluin blogisi läpi ja samanhenkisyyttä tunnen. Kiitollisuuspäiväkirja on ollut jo pitkään omassa päässäni, joskus sitä myös kirjoitin. Oikeastaan tässä omassa elämäntilanteessa, kun olen juuri kokenut erityisen suuren menetyksen, on tämän hetken hyvistä asioista sekä myös menneen kiitollisuudesta elintärkeää pitää kiinni.

  Tykkää

 2. Päivää päivää Pilviharso! Hienoa, että tulit moikkaamaan. Minullakin on välillä ollut tuo kiitollisuuspäiväkirja päässä, mut se on mielestäni vielä tehokkaampi kirjoitettuna (ei ehkä julkisesti, mut muutoin). Minä kiittelen vielä nukkumaan mennessäni, se on tavallaan sellainen iltarukoukseni =). Lähetän sinulle täältä paljon energiaa ja toivon muutoinkin sinulle kaikkea hyvää tuon menetyksesi läpi elämisessä.

  Tykkää

 3. Minulla on voimalauseina mm.

  -Asioilla on taipumus järjestyä

  -sadepilvessä on aina kultareunus

  -kävele aina portaat!

  -tämäkin menee ohi

  -teen itselleni hyviä asioita

  -päivä kerrallaan

  -olen onnellinen tässä ja nyt

  -kaikki on hyvin

  -olen kiitollinen

  Tykkää

  1. Moi ja kiitos Jarna! Tykkään noista. Kiitos on mulle tosi tärkeä. Ja tuo tämäkin menee ohi -lause on kans hyvin läheinen. Miten ihanaa olisi, jo sen tiedostaisi jo lapsena. Sting sanoi kirjassaan Sting, että kun asiat eivät menneet toiveiden mukaisesti, hänellä oli jo nuorena tapana saman tien päästä asiasta ajattelemalla, että muutaman vuoden päästä tällä ei ole mitään merkitystä. Ei ihme, että kaveri on pärjännyt omalla alallaan erinomaisesti. Ihme toisaalta on se, että joku sisäistää tuollaisen ajattelumallin jo nuorena. Joku toinen taas ei tee sitä koskaan. Olkaamme valmiita vastaanottamaan ihmeitä =)

   Tykkää

 4. Moi! Tässä se niitä linkkejä, mistä oli puhe. Liittyy kyllä itsensä hyväksymiseen hyvin vahvasti. 🙂

  http://www.zeitgeist.fi/

  Tuossa leffa nykyisestä todellisuudesta, maailmasta jollaisen me ihmiset olemme tehneet, joka samalla kuitenkin tarjoaa toivoa antavan näkemyksen siitä mitä me voisimme tehdä! 🙂

  Ja tässä vielä linkki keskusteluun, johon lueteltu hyviä kirjoja.

  7. viestissä mun näkemyksiä hyvistä kirjoista. mm. ne Jared Diamondin ihmisen yhteiskunnista kertovat tiedekirjat.

  Tykkää

 5. Vastavierailulla 🙂 Kiitokset käynnistä.

  Blogisi vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta, tulen varmasti uudelleen. Itselläni on enemmän kokemusta negatiivisista nauhoista päässäni. Niistä yritän vähitellen päästä eroon.

  Tykkää

  1. Kiitos käynnistä ja kommentista Tirlitta! Uskon, että kaikilla on kokemusta noista negatiivista. Minulla on paljon! Ongelma niistä tulee vasta jos uskomme niihin. Moni meistä on täysin samaistunut omiin ajatuksiinsa. Me luulemme olevamme yhtä kuin ajatuksemme. Niistä negatiivisista ajatuksista seuraa sitten usein hölmöä tai haitallista toimintaa. Meillä on hyvä sydän ja ihmettelemme sitten, että mites tässä nyt näin kävi. Tarkoitin hyvää…. =) Vaikka joku jo olisikin itsensä paras ystävä, on näillä vahvistuslauseillakin edelleen käyttöä, jotta pysymmekin itsemme parhaina ystävinä. Niin voimakkaita ne negatiiviset nauhat ovat. Suosittelen lukemaan myös Olen ihan paska -juttuni.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s