Kiitä ONNI kotiin

Onni on meissä kaikissa. Olemme tosin saattaneet ajaa sen ulos hetkeksi tai pidemmäksi aikaa. Onneksi se on uskollinen ja tulee takaisin, kun me niin haluamme.

Olen hurahtanut kiitoksen voimaan. Siitä näkökulmasta oli ilo lukea tänään Iltalehden sivuilta juttu: Tule onnellisemmaksi. Onni on senkin jutun mukaan hulluna kiitollisuuteen.

Muitakin hyviä onnen ystäviä on. Iltalehden jutussakin mainittiin monta. Taivaalle katselusta tuli mieleeni elävän tulen katselu. Kynttilä ja takkatuli ovat loistavia tunnelman kohottajia. Samoin mielen irrottavat ikävästä vikkelästi monet kauniit yksityiskohdat luonnossa, esimerkiksi veden pinta, puun runko tai kukka. Ei hassumpaa ole kuuntelukaan. Silmät kiinni kuunnella laineiden liplatusta, lintujen laulua tai hiljaisuutta.

Ystävällisyydestä ja auttamisesta ajatukseni riensi yhdessä oloon. Miten hyvää tekevätkään yhdessä pelaaminen ja leikkiminen sekä höpöttäminen. Kosketus, hymy ja halaus ovat nannaa. Samoin se, että olemme ystävällisiä muiden lisäksi itsellemme. Annamme itselle aikaa ja teemme asioita, joista tykkäämme. Koska viimeksi kävit teatterissa?

Laulaminen, soittaminen, tanssiminen ja musiikki kaikissa muodoissaan ovat nekin onnen kavereita. Ne tuovat iloa sinulle ja minulle. Ne ovat uskomaton rauhan rakentamisen väline. Ne yhdentävät meitä ja maailmaa. Niin kuin tietysti kaikki onni.

Koiran paijaus ja eläimet yleensäkin ovat pelastaneet monen nuoren hengen. Vanhainkotien mummot ja papat ovat piristyneet ja moni pikkuinen on saanut Mustista sydänystävän.

Onni ja kiire mahtuvat huonosti samaan kroppaan. Onni on meissä, kiireen olemme keksineet. Kun ehdimme olla ja kuunnella itseämme, kun olemme valmiit vastaanottamaan, onni palaa innoissaan kotiin.

Kiittäminen on yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista saada onni takaisin. Kiittää kannattaa aina, kun mahdollista, mutta suosittelen harjoittamaan kiitollisuutta myös järjestelmällisesti. Ihan samalla sitoutumisella kuin harjaamme hampaammekin. Pidän tässä blogissani kiitollisuuspäiväkirjaa. Voit tutustua siihen täällä. Lisäksi olen kirjoittanut aiheesta pari juttua. Täällä niistä toinen ja toinen täällä.

Onni tulee niin monista asioita, kuuntelemalla itseään jokainen tunnistaa omansa. Olen huomannut saavani iloa myös monista sellaisista asioista, joita aiemmin vastustin. Kirjoittaminen on yksi tällainen. Ei siis kannata välttämättä uskoa sitä ensimmäistä tai sitä vanhaa ajatusta, joka tulee mieleen.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Kiitä ONNI kotiin”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: