Päivällisellä exä ja nykyinen

Meillä oli mukava ilta. Söimme yhdessä poikien kanssa. Paikalla olivat Netan ja minun lisäkseni Netan exä ja nykyinen poikaystävä.

Meillä eletään sovussa entisten kanssa. Olen siitä tosi onnellinen. Se säästää niin helkkaristi voimia ja tuo ihan mielettömästi iloa. Netalla on ollut kolme pidempää suhdetta, ja jopa minulla on ilo olla edelleen näitten ihanien miesten ystävä.

Itselläni on ollut kaksi pidempää eli lähes kymmenen vuoden suhdetta. Pidän molemmista miehistä. Netan isän kanssa en ole usein tekemisissä ja yhteydenpitomme liittyy lähinnä Nettaan tavalla tai toisella. Kyllä ne erovaiheet olivat hankalia ja välillä oli rajuakin riitaa. Vuosi vuodelta tilanne on parantunut ja nykyisin kaikki on oikein hyvin. Netalla on isän kautta ihanat sisarukset ja hyvä suhde isän puolisoon.

Mitä armollisemmin aloin nähdä itseni, sitä armollisemmin näin hänet. Ihaninta tässä on se, että mitä myönteisemmäksi ja kunnioittavammaksi suhtautumiseni lapseni isään on muuttunut, sitä lähemmäksi olen päässyt lastani. Tie lapsen sydämeen kulkee oman itsemme ja läheistemme hyväksymisen kautta.

Sitten minulla on se toinen mies, se toinen pitkä suhde. Me olemme läheiset ystävät. Meillä on kivaa ja teemme yhdessä töitäkin. Näemme aika harvoin, mutta soittelemme sitäkin useammin. Parisuhteemme päättäminen oli oikea ratkaisu. Nyt meillä on toisemme.

Tulen täysin erilaisesta maailmasta. Isä ja äiti erosivat kun olin 15-vuotias. Isä ei ole koskaan sen jälkeen mahtunut samaan tilaan äitini kanssa. Se vaivasi minua vuosikymmenet, itkin ja kirosin. Eipä onneksi vaivaa enää. Jokainen tekee omat valintansa, minä nautin nyt omistani.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

4 vastausta artikkeliin “Päivällisellä exä ja nykyinen”

 1. Minäkin pidän yhteyttä entisiin ja hyvin on sujunut, kun ei kukaan ole antanut aihetta mustasukkaisuuteen. Mieheni on onneksi suvaitsevainen tämän asian suhteen.

  Tykkää

  1. Se on tosi hienoa, onnittelut!

   Minun kokemukseni ja käsitykseni mustasukkaisuudesta on sellainen, että ei siinä edes todellista aihetta tarvita. Mustasukkainen luo aiheen mielikuvissaan. Pelokkaat ajatukset tuottavat pelokkaita mielikuvia ja toimintaa.

   Minä olen tuntenut mustasukkaisuutta sekä mies- että ystävyyssuhteissani. Olin niin kovin epävarma ja peloissani. Olen kytännyt, epäillyt, syyttänyt ja kärsinyt. Menettämisen ja hylätyksi tulemisen pelot saavat aikaan rajua paniikkia. Tarrautumista. Hätä on uskomaton. Kateus, hallinnan ja kontrolloinnin tarve ovat mustasukkaisuuden parhaita kavereita.

   Ne olivat rannkoja aikoja ne. On se uskomatonta, minkälaisen helvetin sitä ihminen voi itselleen rakentaa. Toivottavasti se on minun osaltani taakse jäänyttä elämää. Samaa toivon tietysti kaikille muille. Se onnistuu mielestäni parhaiten, kun oppii olemaan itsensä paras kaveri.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: