Ei mummulla ole niin väliä

Oletko sinä mummu, joka vähättelee itseään ja pistää muut etusijalle? Tiedän, että tarkoitat hyvää, joten haluan kirjoittaa sinulle aiheesta.

Sinä ajattelet, että ihanat lapsenlapsesi ovat ne tärkeimmät, niinpä haluat antaa heille kaikkesi. Ota sinä vaan, menkää te…ei mummulla ole niin väliä. Mummu ottaa sitten, jos jotain jää. Mummu nyt on tällainen vanha ja raihnainen. Eihän mummu näistä mitään ymmärrä.

Meillä on hassu tarve painaa itseämme alas. Moitimme ja vähättelemme itseämme mielessämme, ja osa meistä ottaa nuo päänsisäiset tarinat todesta. Kun sitten saamme niitä ihania lapsenlapsia, alamme vahingossa entistä enemmän jopa puhua noita ikäviä asioita ääneen.

Haluamme näyttää pikkuisille, että he ovat tärkeitä. Valitettavasti he oppivat ihan muuta. Esimerkkimme ratkaisee, ja he alkavat ymmärtää, että joku muu on aina tärkein. Eikä vanhaksi ole tulemista. Niinhän rakas ja viisas mummu opetti. Pitää aina ajatella muita ja vähätellä itseään.

Jos haluat lastenlastesi nauttivan elämästä, ala nauttia siitä itse. Salli itsellesi hyvää ja keskitä ajatuksesi kauniisiin asioihin. Helli ja jaa rakkauden sanoja suloisille lastenlapsillesi. Jos haluat antaa vielä enemmän, tee samaa lasten vanhemmille.

Miten ihanaa lapsen on kasvaa, kun me kaikki etsimme ja näemme sen kauniin, mitä heidän vanhemmissaan ja muissa läheisissään on. Jakamalla kauniita sanoja, tekoja ja aikaa olemme enkeleitä vailla vertaa.

Mainokset

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s