Sting kävi täällä

Haluan tunnistaa itsestäni puolia, jotka vievät minut kauemmaksi todellisesta minusta ja muista. Niinpä pyysin lauantai-iltana, että saisin nähdä unen, jossa olisi jokin tällainen opetus. Toivoin lisäksi, että viesti olisi selkeä ja että muistaisin unen aamulla hyvin.

Olin kenkäputiikissa. Minulla oli jalassani upeat kengät, joita olin siinä jo jonkin aikaa ihastellut. Nautiskellen katselin kenkiä ja pitkiä sääriäni peilistä kääntämällä niitä moneen suuntaan. Nämä vihreät kengät muistuttivat muuten entisaikojen monoja. Olin haltioissani.

Putiikkiin tuli kaksi miestä. Toinen oli Sting. Miehet istuivat parin metrin päähän minusta. Aloimme jutella. Melko pian kysyin Stingiltä, että mitä pidät näistä kengistä. Sting vastasi ystävällisesti, että ovathan ne varmasti oikein kätevät Suomen talvea ajatellen.

Minä en ollut laisinkaan ajatellut talvea. Aioin ottaa kengät käyttöön heti. Ei niistä ollut talvikengiksi. Välittömästi kuultuani Stingin mielipiteen aloin epäröidä. Eivät nämä taidakaan olla kivat, en taida ottaa niitä.

Jutellessani Stingin kanssa olin myös alkanut ajatella, että olettaakohan Sting minun yrittävän iskeä häntä. Se alkoi häiritä minua. Tähän päättyi uneni.

Aamulla olin todella yllättynyt, että pyyntööni vastattiin ja vielä tällä tavalla, nopeasti ja selkeästi. Olen muutaman kerran aiemminkin pyytänyt vastaavaa, mutta mitään tällaista en ole kokenut. Muistan sitä paitsi uneni harvoin jälkikäteen ja ani harvoin tunnistan niistä mitään viestiä.

Nämä osuivat nappiin! Minulla on paljon työstettävää itseni kanssa, mutta tässä oli pari loistavaa. On aivan selvää, että minun tehtäväni on luottaa enemmän omiin tuntemuksiini, kuunnella ja kunnioittaa niitä. Muiden mielipiteitä voi ja kannattaa kuunnella, mutta eniten luottaa omiini. Tehdä omat valinnat. Kysehän on minusta, minun tunteistani ja tarpeistani. Eikä väliä sillä kuka on muuta mieltä. Voin kunnioittaa ns. auktoriteetteja, mutta saman verran itseäni. Sama koskee julkkuja.

Miten usein minulle onkaan tullut miesten kanssa jutellessani mieleen tai jo pelkästään katsoessani heitä, että luuleekohan tuo, että yritän iskeä häntä. Siitä seuraa varmaan se, että pelaan sekä tiedostamattani että tiedostaen varman päälle ja otan etäisyyttä. Toisinaan saatan miettiä, että yrittääköhän tuo kaveri iskeä minua. Siitä seuraa varmasti sama etäisyyden otto. Jos päässäni pyörii tuollaisia ajatuksia, voin vain arvella mitä alitajunnassani tapahtuu ja miten se näkyy ulospäin. Ei ihme, että olen ollut sinkku jo usean vuoden.

Tiedän, mutta en ole vieläkään oikeasti sisäistänyt sitä, että on ihan sama mitä joku luulee tai ajattelee. Se on hänen asiansa, eikä minun tehtäväni ei ole miettiä sitä. Minun tehtäväni on olla oma itseni. Tajusin myös, että minähän en uskalla flirttailla. Tylsä (lue: epävarma/pelokas) minä. Flirttaile, kuuluu viesti. Sehän on leikkiä, se on siis kivaa. Se ei velvoita mihinkään, eikä se maksa mitään, mutta se voi antaa vaikka mitä!

Luota likka enemmän itseesi. Se oli uneni viesti. Viestini sinulle on: pyydä, niin saat vastauksia.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

4 vastausta artikkeliin “Sting kävi täällä”

 1. Mainio postaus. Siitä kehkeytyi mielessäni päivän motto: Kysy itse ja vastaa itse, niin saat mieleisesi vastaukset 🙂

  Unienhan sanotaan olevan meidän omaa alitajuntaamme.

  Tykkää

  1. Kiitos Rita! Mainitsit tuon alitajunnan ja siitä tuli mieleeni, että

   Moni sanoo ettei ymmärrä uniensa viestiä. Yksi kaveri opetti minulle kerran, että kiinnitä ennen kaikkea huomio siihen, että miltä sinusta unessasi tuntuu. Se saattaa paljastaa hienosti sen missä oikeasti olet. Yhden unen tarkkailusta ei kannata tehdä johtopäätöksiä, mutta jos olet muuttamassa unessa huolissasi, vihainen, epävarma, hämmentynty tms. Niin siitä voi saada kyllä hyvää vinkkiä.

   Tykkää

 2. Muutama vuosi sitten luin kiinnostavan unikirjan, joka oli asiallinen ja käytännöllinen. Ettei vaan olisi kirjahyllyssäni…?

  Ostin sen siksi että eräs tuttavani näki painajaisia ja juttu alkoi kiinnostaa. Muistaakseni siinä sanottiin ohje että kannattaa kiinnittää huomiota siihen mikä tunnelma unessa oli. Kauhean hassua mutta luettuani tuon kirjan näin yhden mörköunen jossa mörkö oli tunkemassa huoneeseeni mutta painauduin ovea vasten ja pidin se loitolla, hyvä minua! – ennen kuin heräsin:)

  En yleensä muista omia uniani ja jos muistankin, pystyn helposti selittämään ne koska olen niin sinut ajatusteni kanssa. Tuo uni johtui siitä että olin lukenut kirjasta ohjeen yrittää vaikuttaa tapahtumien kulkuun unessaan, mikä sai minut kovasti toivomaan että pääsisin sitä kokeilemaan. Seuraavana yönä se sitten toteutuikin. Juuri niinkuin tuo sinunkin toiveesi! Eikö olekin riemastuttavaa, ha haa!

  Tykkää

  1. Oprah kertoi joskus jossain, että kykenee ohjaamaan uniaan. Minulle ei ollut sitä ennen moinen asia tai mahdollisuus edes pälkähtänyt päähän =). Jututin sitten saman tien aiheesta kahta nuorta tuttua neitoa, joista toinen sanoi tekevänsä sitä. Päätin kokeilla, mutta olen unohtanut. Kiitos muistutuksesta!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: