Hyvä minä!

Odotatko lottovoittoa tai kymmenen pisteen miestä? Haluatko niiden täydentävän onneasi vai tuovan sen? Tiedämme, että onni ei tule ulkoa, mutta olemmeko sisäistäneet sitä?

Jos odottelet onneasi ja saat vaikka sen miehen tai jättipotin, on olosi (tutkitusti) muutaman kuukauden kuluttua entisellään. Ja voipi olla, että sekä prinssi uljas että mammona ovat poissa tai hyvää vauhtia lähdössä.

Vielä todennäköisempää on, että haluat yhtä sun toista, mutta et ole saanut. Sinulla voi olla se mersun kuva jääkaapin seinässä tai olet tehnyt aarrekartan, jossa hymyilet kaksikymmentä kiloa hoikempana palmun alla komean miehen kainalossa.

Niinkin voi olla, että et halua oikein mitään. Tai siltä sinusta tuntuu, mutta samaan aikaan on jollain tavalla tyhjä olo. Eikä sekään ole lainkaan harvinaista, että tunnet haluavasi monenlaista, mutta et oikein tiedä mitä.

Missä mättää?

Kyllä se vetovoiman laki toimii. Se toimii aina, vaikka emme olisi siitä koskaan kuulleetkaan. Se tuo sitä, mitä ajattelet ja tunnet. Jos syvällä jossain uskot, että et ole arvokas, saat sille lisää todistetta. Vaikka kuinka ajattelisit sitä mersua, on tuo arvottomuuden tunne vielä voimakkaampi. Saatat haaveilla tasapainosta, mutta menneet tekemiset tai tekemättä jättämiset ovat vielä sinussa kiinni. Kaaos (esim. kiire) sen kun lisääntyy.

”Kaikki se mitä olemme, on tulos siitä mitä olemme ajatelleet.”
Buddha

Kunpa vain hyväksyisimme itsemme sellaisina kuin olemme. Emmehän me edes voi olla mitään muuta kuin sitä mitä olemme. Jos me emme hyväksy itseämme, miten muut ja maailmankaikkeus osaisivat kohdella meitä eri tavalla? Sallikaamme itsellemme hyvää. Odottakaamme hyviä asioita.

Salaisuus-elokuvasta (The Secret) tutun Lisa Nicholsin treeniohje:

Mene joka aamu peilin eteen. Toista alla olevat lauseet seitsemän kertaa täydentäen ne aina eri asioilla.

Olen ylpeä itsestäni…. (7)
Annan itselleni anteeksi……(7)
Sitoudun tänään……(7)

Kun olet tehnyt tätä 28 päivää, Lisa Nichols lupaa, että huomaat eron. Uskon sen. Omaa kokemusta minulla ei vielä ole. Kuulin vinkin vasta muutama päivä sitten. Aloin kyllä heti hommiin 🙂

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Hyvä minä!”

 1. Kiitos Lenita!
  Niin totta kirjoitat. Jos uskomus itsestä on negatiivinen ihan millä tavalla tahansa, niin se kyllä näkyy. Onneksi sekin näkyy, kun alan arvostaa itseäni. Kokemusta on molemmista, niinkuin meillä kaikilla.
  Kuulostaa hyvältä tuo Lisan Nicholsin antama vinkki… otankin heti käyttöön;)

  Tykkää

  1. Hyvää nimipäivää Leenaseni!

   Kyllä näin on, ihanaa kun kokemusta karttuu. Puhdistettavaa riittää. Eiks ne sano, että ihminen on kuin sipuli. Välillä tulee olo, että kyllä tässä nyt sais alkaa olla valmista (mitähän sekin on), mutta on se kiehtovaa löytää itsestään koko ajan uutta. Tulee lapsen synnytys mieleen. Palkinto on niin suuri ja ihmeellinen, että tuskan unohtaa. Varjon takana on aarre, minä itse. Ei muuta kuin varjoja kohti.

   Kiva tietää, että vinkeillä on käyttöä. Oikein kaunista päivää sankarille!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: