Mitä kuuluu?

Ei ole muuten mikään turha kysymys. Varsinkaan jos sen esittää itselle. Suosittelen tekemään niin ja mielellään säännöllisesti. Rohkeimmat voivat jopa kysyä: Olenko onnellinen?

Jos vastaukset eivät miellytä, kannattaa heti seuraavaksi kysyä, mistä voin olla kiitollinen juuri nyt. Etsi tähän kysymykseen saman tien viisi eri vastausta. Kiitollisuus muuttaa tunnelman välittömästi. Ja sitähän me saamme lisää, mihin ajatuksemme keskitämme.

Kiitollisuutta kannattaa oikein harjoittaa ja säännöllisesti. Suosittelen kiitollisuuspäiväkirjan pitämistä kaikille. Se on helppoa ja erittäin palkitsevaa. Kirjaa joka päivä ylös viisi asiaa, joista olet kiitollinen. Alat todellakin saada lisää kiitettävää.

Mitä parempi mieli, sitä selkeämmin näkee asiat, jotka vaativat toimenpiteitä. Ratkaisujen tekeminenkin on helpompaa. Kaikki rullaa mukavammin ja lisää voimaa tulee monesta suunnasta.

Kiitos on kaikille avoin ja maksuton mahdollisuus. Siihen kannattaa tarttua heti.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Mitä kuuluu?”

 1. Kiitollisuutta, positiivisuutta, anteeksiantoa, kaikkea tätä on ihmisille yritetty opettaa vuosisatojen ajan. Minkähän takia ne ovat niin vaikeita. Mistähän ihmeestä johtuu, että ne eivät ole yhtä automaattiaisa kuin negatiiviset tunteet.

  Mutta kaikki mitä kirjoitat, allekirjoitan. Ihmisten pitäisi itse oivaltaa monia asioita. Niin se vain on, on tartuttava asioihin sillä mielellä,e ttä ne ovatkin positiivisia.

  Tykkää

  1. Moi! Anteeksi, että vastaus tulee vasta nyt.

   Joo, eihän tässä mitään uutta ole. Hyvä asiat ovat yksinkertaisia. Ehkä se on vaikea uskoa.

   Oletan kuitenkin, että koska anteeksianto, kiitollisuus ja kaikki positiivinen voimaannuttaa, se on tavallaan vaarallista. Se työntää muutokseen. Ja sitä me luontaisesti vastustamme. Huonosti kohdeltu lapsi haluaa olla vanempiensa kanssa, pitää vanhempansa, vaikka elämä näyttäisi ulkopuoleta miten epäihmilliseltä tahansa. Meissä on pala tätä pientä lasta, joka haluaa säilyttää asiat sellaisenaan.

   Sitä mukaan kun annamme anteeksi, selkämme suoristuu, koska taakat selässämme kevenevät. Se laajentaa näköalaa kummasti. Kiitollisuus antaa siivet. Nyt käytössämme on ennen näkemättömät voimat ja mahdollisuudet!

   Ehkä tietoisuus tästä pelottaa?

   Uskon, että meillä kaikilla on tietoisuus siitä, mikä on meille hyväksi. Se voi olla hukutettu, vaikka kiireeseen, vihaan, valitukseen, sairauteen tai suklaaseen. Jotta voimme pitää tiedon piilossa (itseltämmekin), jatkamme valitusta, syömistä, moittimista jne. Ja yleensä tarvitsemme koko ajan enemmän ja enemmän, jotta homma pysyvät ”konrollissa”. Tämä on sen verran rankka kehä, että se koituu monille meistä voitoksi eli uudeksi aluksi.

   Kun ihmiset tämän sylttytehtaan kautta lähtevät luomaan uutta, ovat anteeksianto ja kiitollisuus kovaa valuuttaa.

   Kaikkea hyvää, Lenita

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: