Hyvää luettavaa

Minulta kysytään usein lukuvinkkejä. Tässä muutama mainio kirja.

Uskon, että nämä teokset ovat saatavilla kirjastosta. Verkkokirjakauppoja löydät täältä.

Mitä mieltä sinä olet näistä? Entä mitä kirjoja sinä suosittelet? Hienoa, jos voit jakaa omia kokemuksiasi.

Salaisuus – Rhonda Byrne

Lähes jokaisessa vetämässäni tilaisuudessa joku on viitannut tähän kirjaan. Se on ollut huippusuosittu jenkeissä ja ilmeisesti muuallakin maailmassa. Monet suomalaisetkin ovat siitä innoissaan. Kirja valottaa vetovoiman lakia, jossa on lyhyesti sanottuna kyse siitä, että siihen mihin ajatuksesi keskitä, sitä saat lisää.

Kirja sopii kaikille, mutta erityisesti suosittelen sitä sinulle, joka olet vasta tutustumassa vetovoiman lakiin. Kirja on siinäkin mielessä helppo avaus, että sitä voi mukavasti lukea vapaasti sieltä täältä. Minua tämä kirja ei sytyttänyt samalla tavalla kuin jotkut muut, mutta kuten jo yllä kirjoitin, monet ovat tästä kovasti tykänneet. Eikä tämä huono ole minunkaan mielestäni, ja lukea se kannattaa ehdottomasti.

Neljä tietä vapauteen – Miguel Ruiz

Neljä tietä vapauteen on kirja, jonka noin vain poimin kirjakaupan hyllystä joitakin vuosia sitten. Se on lukemistani alan kirjoista ensimmäinen, joka osui suoraan sydämeen. Se vapautti. Tätä kirjaa suosittelen kaikille ja erityisesti sinulle, joka otat asioita henkilökohtaisesti. Sivuja on vain noin sata, joten kirja sopii laiskemmillekin lukijoille.

Neljä kysymystä, jotka voivat muuttaa elämäsi – Byron Katie

Tämä kirja jäi kirjastossa käteeni syksyllä 2006. Luin sen Mallorcalla, jossa vietin syyslomaviikon tyttäreni Netan kanssa. Minuun teos ja Byron Katie kolahtivat sen verran lujaa, että parin kuukauden kuluttua olin jo Kaliforniassa kuulemassa lisää. Käytän Katien luomaa Työ-menetelmää usein myös palvellessani asiakkaitani. Olisinko ilman tätä kirjaa tässä? Byron Katiella on suuri vaikutus siihen, että minä innostuin uudella tavalla ajatusten kyseenalaistamisesta ja näkökulmien vaihtamisesta. Olen hänelle siitä ikuisesti kiitollinen

Uusi maa – Eckhard Tolle

Aivan ihana kirja tämäkin. Minulla oli jo hyllyssä Tollen toinen teos, Läsnäolon voima. Olin lukenut sitä pariin otteeseen, mutta se oli jäänyt kesken. Hieno, mutta jotenkin raskas ja vaikea minulle. Osuin vajaa pari vuotta sitten Oprah Winfreyn nettisivulle, kun hän oli aloittamassa Tollen kanssa lukupiiriä, jossa käytiin Tollen Uusi maa -kirja (New Earth) läpi kappale kappaleelta. Olin heti täysillä mukana. Se oli hieno kokemus ja kaikki kymmenen ohjelmaa ovat edelleen kuunneltavissa ja katseltavissa täällä. Tätä kirjaa suosittelen taas kaikille ja varsinkin läsnäolosta kiinnostuneille. Läsnäolossa on kaikki! (En ole kyllä lukenut suomenkielistä käännöstä, mutta eiköhän se ole ok.)

Alitajuntasi voima – Joseph Murphy

Tämä kirja on ollut minulla kaapissa ainakin neljä vuotta. En ollut sitä lukenut. Kuukausi sitten eräs tuttavani vastasi sähköpostiini ja totesi, että pitääkin lukea uudelleen se Joseph Murphyn kirja, mikä sen nimi olikaan…Lähdin saman tien hakemaan kirjan ja tiesin, että minun on luettava se. Vaikka luin samaan aikaan muita kirjoja ja jonossa oli monta uutta, siirsin ne syrjään ja luin tämän erinomaisen kirjan. Se on julkaistu muuten vuonna 1963 ja siellä mainitaan muun muassa sanat: salaisuus, vetovoiman laki ja NLP:stä tuttu ankkuri.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

29 vastausta artikkeliin “Hyvää luettavaa”

 1. Kiitoksia vinkeistä! Osa listalta olikin jo tuttuja ja hyviksi havaittuja, mutta uusia mielenkiintoisia nimiäkin oli joukossa.

  Siltä varalta, että blogin lukijoiden joukossa on ratsastuksen harrastajia, heitän vinkin juuri ilmestyneestä kirjastani.

  Jos haluat tulla paremmaksi missä tahansa mitä teetkin, hyvä opettaja on tärkeä. Hän jakaa kanssaan paitsi tietonsa, myös tuntemuksensa ja kantavat elämänohjeensa.

  Ratsastuksen harrastajille on tarjolla kymmenen uutta opettajaa kirjassa Syvemmälle satulaan. Siinä menestyneet kilparatsastajat ja hevosalan ammattilaiset kertovat omista oppimisen poluistaan. Mistä he ovat löytäneet keinoja kehittää osaamistaan? Millaisia haasteita he ovat matkan varrella kokeneet? Miltä kehittymisen tie on tuntunut? Kirja kertoo, että ammattilaisillakin on ollut tiellään omat vastoinkäymisensä, mutta niistä on päästy yli.

  Kirja ei ole perinteinen ratsastuskirja, vaan ikään kuin ratsastuskirjan, elämänkerran ja elämäntaito-oppaan sekoitus. Sen tavoitteena on välittää tietoa, mutta myös kannustaa, motivoida ja herättää uusia ajatuksia, uusia tavoitteita, uusia unelmia.

  Kirja löytyy verkkokirjakaupoista, esim. Booky.fi:n kautta:
  http://www.booky.fi/book.php?book_id=9789526702421

  Tykkää

 2. Minulla on tuo alitajunnan voima ollut hyllyssäni monta vuotta…
  Eilen selailin yhtä toista kirjaa, jossa mainittiin J. Murhyn
  viisaista neuvoista…muistin, että mullahan on hänen kirjansa…
  ja aloin heti lukea sitä…tosi mielenkiintoinen, vaikuttava…

  Salaisuus kirjaa selailin akateemisessa…jotenkin ei kutsunut…liian imelä tai jotain???

  Itse haluaisin lukea seuraavaksi”Laulaisin sinulle lempeitä lauluja”-Linda Olsson

  Coelhon uusin kesken…ei loe vahvasti vielä vetänyt, olen aika alussa…

  Tykkää

  1. Kiitos Hanne! Kirjoittele, mitä tykkäsit noista, kun olet lukenut. Ehkä sulle tekis hyvää lukea myös sitä imelää =). En tunne sinua, mutta minä vaan uskon, että vastustuksen takana on usein hyvää luvassa.

   Tykkää

 3. Kiitokset myös vinkeistä :-{>

  Ole lukenut Miguel Ruizin kaikki kolme suomennettua kirjaa, kaikki mielestäni hyviä, mutta ehkä Tie takaisin paratiisiin antoi eniten minulle.

  Tollen kirjoja voin myös suositella kaikille, ja Tollelta myös tullut dvd hänen pitämästään retriitistään joka tekstitetty suomeksi.

  Tuohon listan jatkoksi voisin suositella Jorge Bucayn teoksia. Hahmoterapeutti joka auttaa ihmistä ymmärtämään asioita satujen ja tarinoiden kautta ”Hyvä tarina auttaa lasta nukahtamaan ja aikuista heräämään” :-{>

  Tykkää

  1. Kiitos paljon viestistäsi. Itse olen lukenut kaksi Ruizin kirjaa. En muista sen toisen nimeä, ei tehnyt silloin minuun niin suurta vaiktusta. Amerikkalainen menestysvalmentaja Michael Neill kehui taannoin kovasti Ruizin The Mastery of Love -kirjaa. En tiedä onko sitä käännetty suomeksi. Jorge Bucay on minulle uusi nimi. Kiitos paljon!

   Tykkää

   1. Luin juuri ruotsalaisen runoilijan Axel Fredenholmin elämänviisauden oppaan Näin olen kuullut jota voin ehdottomasti suositella :-{>

    Tykkää

 4. Hei,

  Tuo Ruizin kirja The Mastery of Love on käännetty suomeksi ja löytyy nimellä Rakkauden taito.

  Yksi kirja jonka lupasin luennollasi tänään laittaa tänne on Brandon Baysin Matka kohti elämänmuutosta ja paranemista. Itse tilasin sen sivuilta http://www.matkamenetelma.fi/, jossa on myös lisää asiaa matkasta. Itse vakuutuin niin kirjasta, kuin käynnistä matkaterapiassa.

  Tykkää

   1. Ilta oli ihana ja siitä jäi hyvä fiilis. Jotenkin hienoa aina huomata, ettei kuitenkaan ole yksin näiden ajatustensa kanssa.

    Kati

    Tykkää

 5. Hei, kiitoksia hyvistä kirjavinkeistä, osa niistä vaikuttaa erittäin mielenkiintoisilta.

  Kati, oli kiva kuulla matkakokemuksistani, minun elämäni tuo kirja muutti täysin ja voin sanoa, että olen siitä näin jälkikäteen jopa onnellinen. Tosin minä tarvitsin siihen kolme matkaa, josta jälkimmäisestä mietin, että ehkä siihen olisi voinut hieman paremmin varautua ja tiedostaa kuinka suuri vaikutus sillä oli.

  Tykkää

 6. Hei,
  ajattelin kantaa korteni kekoon myös tuossa kirja-asiassa.
  Itse luen toistamiseen kirjaa: elä tässä ja nyt jonka kirjoittajia ovat Elisabeth Kübler-Ross ja David Kessler.

  Bongasin sen kirjastosta joskus viime kesänä ja luin sen läpi ns. pikalukuna. Tässä marraskuulla se tunkeutui taas tajuntaani ja lainasin sen uudestaan, tällä kertaa lukeakseni sen pureskellen.
  Kuinka ollakaan se avasi uusia ajatuksia ja oivalluksia tästä tallustelusta jota nimitämme elämäksi.

  Terv. Pirjo :))

  Tykkää

  1. Moi Pirjo! Kiva kuulla. Itse en ole tuohon kirjaan tutustunut. Joko jokin uusista ajatuksista tai oivalluksista on muuttunut tai jalostunut uudeksi tavaksi? Tai onko joku vanha jäänyt pois?

   Kiva toi sun lopetus. Tallustelu/elämä =)

   Lenita

   Tykkää

 7. Heips, mulla noita sanontoja piisaa. Ne vaan tulee, eikä sitä ajattele.
  Joo, olen tota lukemaani oikeen ”poskihampailla” pureskellu, käyny tuolla mennees, keikauttanu tähän päivään jne.
  Uusi käytösmalleja tullut ja varsinki mulle. Olen huomannut et minussa se ”ongelma” asuu eikä nois muissa. Pikkuhiljaa oon jopa alkanu viihtymään näis kuorissani.- Pirjo

  Tykkää

  1. Hei Pirjo! Toi sun viittamasi eteenpäin meno ja ittessäsi viihtyminen 🙂 on ihanaa kuultavaa. Olen tosi iloinen puolestasi. Ja kaikkien niitten puolesta, joiden kanssa oot tekemisissä tavalla tai toisella.

   Enkä nyt tarkoita, että jo oli aikakin 🙂 Tiedän vaan sen tunteen ja vaikutuksen kehän, kun saa omia voimiaan takaisin/käyttöön. Se on huikea fiilis – helpottavaa ja vapauttavaa.

   Kertomuksesi kannustaa varmasti myös muita, koska tätäkin blogia saattaa lukea joku, joka on sisäistänyt sanonnan, että vanha koira ei uusia temppuja opi 🙂

   lenita

   Tykkää

 8. Kyl se vanha koiraki uusii temppui oppii, sen pitää tul sielt kolostaan ulos ja alkaa haistelemaan uusia tuulia. Joskin täytyy myöntää et helppo tie se ei ole. Se vaatii rohkeutta ja sitä nuoruuden paloa, mitä tämän päivän nuorilla on jokseenkin enemmän.

  Tykkää

 9. Teineille suunnattu Jessica Bendingerin The Seven Rays – http://www.thesevenrays.com – sopii mielestäni myös nuorekkaille aikuisille ja miksei muillekin aikuisille 😛 Päähenkilö on 17-vuotias Beth, joka näkee ihmisten auroja, näkee ihmisten historian, vastaanottaa salaperäisiä lappuja ja seitsemän sädettä liittyy vahvasti kirjan juoneen, sekä tietysti teinirakkaus. Kirjalla tuntuu olevan sen verran nostetta, että mm. Deepak Chopra ja Sonia Choquette ovat suositelleet kirjaa. Myös kässäriä ovat paraikaa tekemässä ja pääosiin kaavaillaan Selena Gomezia ja Kellan Lutzia (Twilight).

  Tykkäsin kirjasta, sopivan helppolukuinen, mutta silti mielenkiintoinen hieman jopa Lost-maisine fiiliksineen. Hyvä vaihtoehto Harry Pottereille ja Twilightille. Itse tilasin adlibris.fi kautta, ei varmaan saa suoraan kaupan hyllyltä?

  Tykkää

 10. Heips, laittaisin pari hyvää ja ajatuksin pureskeltavaa kirjaa.

  Herättää kysymyksiä pintaakin syvemmältä ja antaa pohdittavaa
  koko maailmankaikkeuteen.
  Molemmat teokset ovat Diana Cooperin käsialaa ja nimeltään

  hieman henkisistä laeista ja enkelit vastaavat.

  Tykkää

  1. Kiitos Pirjo, Itse en ole lukenut Cooperin kirjoja, mutta on kyllä hänestä kuullut. Hänen enkelikorttinsa ovat suosittuja nekin. -lenita

   Tykkää

 11. Hei, Colin C. Tippingin kirja Ehdoton anteeksianto on teos mikä
  pisti minut taas kerran pohtimaan pintaa syvemmältä. Ja tuli muuten kohtia missä tuli itku. Suosittelen lämpimästi muillekin.

  Tykkää

  1. Moi Pirjo, hassu juttu. Juuri eilen tilasin tuon Colinin cdn ja nyt sinä viittaat häneen :). Kuuntelin häntä edellispäivänä ekan kerran. Aiemmin en ollut edes kuullut koko miehestä. Häntä kuunnellessa tuli Byron Katie mieleen. Hänen Työnsä. Olisi mielenkiintoista kuulla, että miten sinä tämän kaverin löysit?

   Tykkää

 12. Moi, Lenita!
  Bongasin sen sattumalta kirjastosta. Nimenomaan tuon ehdottoman anteeksiannon. Mielestäni oli sen verran hyvää ja puhuttelevaa luettavaa, että tarjosin sitä tänne.

  Tykkää

 13. Hei Lenita! Löysin ja luin sen Ruizin Neljä tietä vapauteen, josta puhuttiin kun törmättiin lenkillä koirien kanssa. Kirjassa oli monia hyviä pointteja. Ihan suorastaan huvitti, miten jotkut seikat ”kolahtivat” 😀 Ehkä jollain tapaa kuitenkin tuntui vieraalle tuo..hmm..miten sen muotoilisi..”henkisyys” Ruizin esittelemän viisauden taustalla. Vaikka eihän kirja itsessään ole uskonnollinen – kyse on ehkä enemmän esitystavasta, joka ei ihan aina ollut itselle mieluinen 😀 Kiitos hyvästä kirjavinkistä ja aurinkoista kesää 🙂 t: Anna

  Tykkää

  1. Moikka Anna! Kiitos paljon viestistäsi. Ihmettelin itsekin, että menin sulle tuota kirjaa ehdottamaan, koska arvelin, että se ei ole ihan sun genreä 🙂 Se oli joku intuitiivinen oivallus ja näytät löytäneen pullasta muutaman rusinan ja se oli varmaankin tarkoitus. Onneksi olkoon, että et antanut sinulle epämieluisen tyylin viedä huomiotasi liiaksi. Ajattele, jos osaisimme useammin poimia ihmisten (varsinkin läheisten) puheestakin, ne jyvät, kun aina siellä niitä on, vaikeissakin tilanteissa. Olen menettänyt monta hyvää oivalluspaikkaa tarttumalla epäolennaiseen. Sulkenut korvani, silmäni ja sydämeni 🙂
   Ihanaa kesää sinulle! Rakastan sitä saaristoa niin 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s