Läsnäolon voima

Läsnäolon voima on Eckhart Tollen huikea kirja. Olen viime aikoina saanut monta muistutusta sekä Tollesta että tuosta kirjasta. Kaverini mainitsi juuri Katri Helenan kertoneen Hesarissa kirjan vaikuttaneen häneen syvästi. Itse kuulin hänen aiemmin mainitsevan samasta asiasta jossain televisio-ohjelmassa. Eräs psykiatri kertoi minulle, että kirja on nyt hyvin suosittu myös psykiatrien keskuudessa. Eilen otin kirjan pitkästä aikaa esille.

Alla muutamia suoria lainauksia tuosta kirjasta. Kirja on täynnä upeaa tekstiä. Poimin sieltä muutamia. Ne eivät ole kirjassa samassa järjestyksessä. Asettelin ne järjestykseen, joka tuntui minusta hyvältä.

”Käytännöllisesti katsoen jokainen tapaamasi tai tuntemasi ihminen elää pelossa. Vain pelon voimakkuus vaihtelee. Asteikon toisessa päässä on tuskainen pelko ja kauhu ja toisessa epämääräinen levottomuus ja etäinen uhan tuntu. Useimmat huomaavat pelon vain silloin, kun se ilmenee kärjistyneimmillään.”

”Tarkkaile miten monella tapaa rauhattomuus, tyytymättömyys ja kireys syntyvät sinussa, kun arvostelet ja tuomitset tarpeettomasti, kun vastustat sitä mikä on ja kiellät läsnä olevan hetken.”

”Ota tavaksesi valvoa psyykkis-emotionaalista tilaasi itsetarkkailun avulla. On hyvä kysyä itseltään toistuvasti: ’Olenko levollinen tällä hetkellä?’ Tai voit kysyä: ’Mitä minussa tapahtuu tällä hetkellä?’ Ole ainakin yhtä kiinnostunut siitä, mitä sinussa itsessäsi tapahtuu kuin siitä, mitä tapahtuu ulkopuolellasi. Kun olet sisäisesti kunnossa, ulkopuolella oleva asettuu paikoilleen. Ensisijainen todellisuus on sisällä, toissijainen ulkona. Älä vastaa edellä mainittuihin kysymyksiin välittömästi. Tarkastele sisintäsi. Millaisia ajatuksia mielesi tuottaa? Mitä tunnet? Suuntaa huomiosi kehoon. Oletko jännittynyt?”

”Jotkut ihmiset närkästyvät kuullessaan minun sanovan, että ongelmat ovat harhaa. Se uhkaa heidän käsitystään itsestään, koska he ovat sijoittaneet paljon aikaa valheelliseen minuuteen. Monien vuosien ajan he ovat tietämättään määrittäneet koko persoonansa ongelmiensa ja kärsimystensä ehdoilla. Mitä he olisivat ilman niitä?”

”Luodessasi ongelman luot kärsimystä. Ei tarvita muuta kuin yksinkertainen valinta: tapahtukoon mitä tahansa, en tule enää aiheuttamaan itselleni lisää kärsimystä. En aio aikaansaada enää ainuttakaan ongelmaa. Vaikka tämä valinta on yksinkertainen, se on erittäin kumouksellinen. Tällaista ratkaisua et tee, ellet ole lopen kyllästynyt kärsimyksiin.”

”Anteeksianto merkitsee murehtimisesta ja valittamisesta luopumista. Anna siis murheiden mennä. Se tapahtuu aivan luonnollisesti heti kun oivallat, että murehtimisen ainoa tehtävä on valeitsen voimistaminen. Anteeksianto tarkoittaa sitä, että et vastusta elämää vaan annat elämän toteutua itsesi kautta. Vaihtoehtona on ahdistus ja kärsimys, elämän energiavirran voimakas väheneminen ja monissa tapauksissa fyysinen sairaus.”

”Kuole menneisyydelle joka hetki. Et tarvitse sitä. Käsittele sitä vain, jos se on nykyisyyden kannalta ehdottoman merkityksellistä. Tunne tämän hetken voima ja Olemisen täydellisyys. Koe läsnäolosi.”

”Löydä se ’ahdas portti, joka johtaa elämään’. Sitä nimitetään läsnä olevaksi hetkeksi. Supista elämäsi tähän hetkeen.”

”Koska nykyhetkessä ei ole ongelmia, siinä ei ole myöskään pelkoa.”

Tähän päättyivät Läsnäolon voima -kirjan lainaukset ja Lenita jatkaa: Kiitos Eckhart Tolle!

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

9 vastausta artikkeliin “Läsnäolon voima”

 1. Hei :-{>

  Olen myös huomannut törmääväni viime aikoina Eckhartiin monissa paikoissa, ja sain viime viikolla kiitokset kun olin suositellut hänen kirjojaan. Myös menossa hänen Uusi maa toistamiseen, kirjoja joihin mukava palata.

  Olen hänelle hyvin kiitollinen miten hän sai omat silmäni aikanaan aukeamaan, päästämään irti ja löytämään seesteisyyden, olemisen.

  ”Tämä läsnä oleva hetki on vapauden avain. Voit siis olla vapaa ainoastaan nyt” Eckhart Tolle

  ”Istuessasi hiljaa, jouten,
  kevät saapuu, ja ruoho kasvaa itsestään”
  Vanha Zen-runo

  Kevään odotuksin ja mukavia lukuhetkiä kaikille :-{>

  Pekka

  Tykkää

  1. Moi Pekka,
   En usko sattumiin ja nämä ”törmäykset” ovat usein hyviä tienviittoja :). Olen nyt lukenut Tollea muutaman minuutin päivässä ja se tuntuu tosi hyvältä. Kiitos viestistäsi.

   Tykkää

 2. Itse olen myös lukenut Eckhart Tollen ”Uusi maa” -kirjan, joka oli mielestäni erittäin hyvä. Luin kirjan useasti peräkkäin, kertaillen parhaita kohtia. Sain siitä monia oivalluksia. Läsnäolon voimaa en ole vielä lukenut, mutta ehdottomasti luen senkin joku päivä. Myös youtubesta löysin joitain Tollen videoita.

  Tykkää

 3. itse kuunnellut kaikki tollen tuotokset, äänikirjana englanniksi. löytyy netistä. joka päivä, kaupassa käydessä,töissä jne tulee kuunneltua pätkä tai toinen. suosittelen kirjan lisäksi! Kiitos nykyaika, Tolle ja Te!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: