Mikä väri sinä olet?

Ostin juuri pari kynttilää ja lautasliinoja. Toinen kynttilä on kauniin keltainen ja toinen kevään vihreä. Lautasliinat ovat kirkkaankeltaiset ja niissä on kanojen kuvia.

Ihanaa, että saamme värittää kotimme ja mökkimme. Toivottavasti tämä värileikki aktivoi meitä rikkomaan rajojamme muutenkin.

Tehdään mitä sydän sanoo. Jos syömme mämmiä, tehdään se hyvällä omallatunnolla. Jos lötköttelemme sohvalla, olkoon niin hyvä.

Itse uskon nauttivani liikunnasta ja luonnosta Ylläksen maisemissa pitkästä aikaa. Kerran pari taidan käydä laulamassa myös karaokea. Hienointa on, että saan viettää pääsiäisen tyttäreni ja kummipoikani seurassa.

Unohdetaan mitä meidän tai muiden muka pitäisi, täytyisi tai olisi pitänyt tehdä. Ollaan lempeitä ja armollisia itsellemme ja muille. Ollaan anteliaalla päällä.

Tuli mitä tuli, me päätämme, miten siihen suhtaudumme. Joku voi olla meille tyly. Me saatamme rikkoa itsellemme antamamme lupaukset. Säät voivat olla ikävät. Kuinka paljon mukavampaa meillä onkaan, jos hyväksymme kaiken sellaisena kuin se on.

Mahdottoman vastustaminen vie olon heikoksi ja myrkyttää myös ympäristöä. Olen monta kertaa saattanut itseni hyvin voimattomaan tilaan yrittäessäni muuttaa olosuhteita ja ihmisiä. Hyvä, että henki vielä kulkee ja terveys on tallella.

Sinä ja minä, me olemme värejä. Jokainen meistä itse päättää, mitä väriä ympärilleen levittää. Toiset tietoisesti ja osa tiedostamattaan, mutta päätös on aina omamme. Värimme ja niiden suhteet myös vaihtelevat. Tarkkailemalla niitä saamme käsitystä siitä, mitä meille kuuluu ja voimme tarvittaessa tehdä tietoisia muutoksia.

En halua olla harmaa tai musta möykky ihmisen muodossa. Haluan olla valoa, säihkettä, iloa, rauhaa ja rakkautta. Näen olevani kauniin keltainen ja kasvun vihreä. On minussa myös ripaus vaaleanpunaista ja muita värejä. Mikä tai mitkä ovat sinun värisi?

Nämä ajatukset mielessäni lähden kiitollisena ja uteliaana pääsiäisen viettoon.

Oikein hyvää pääsiäistä Sinulle! Ja kiitos, että piipahdit blogissani.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Mikä väri sinä olet?”

 1. Minä haluaisin olla kirkkaan valkoinen, ehkä häivähdys pastelleja siellä täällä. Mutta useimmiten tuntuu kuin olisin joku musta möykky. 😉

  Hyvää pääsiäistä!

  PS. Sattumalta osuin FB-sivullesi ja siellä oli upea kuva sinusta.

  Tykkää

  1. Moi Helena, kiitos viestistäsi. Joo minun on myös helppo samaistua tuhon kuvaukseesi. Olen ollut kyllä aikamoinen harmaa ja musta myrskypilvi monta kertaa. Jos sellaisella värillä istuu vaikka päivällispöytään, niin muut värit kyllä jää varjoon aika helposti ja musta syö kaiken tilan. Itsekin voi tietysti entistä huonommin. Tulee mieleen myös vaikeudet, joita ihmisillä on esimerkiksi joulun vietossa. Sen oman jouluvärin tiedostaminen voi auttaa muutoksen luomisessa. Ehkä jo mielikuvaharjoittelu voi auttaa. Näkee itsensä siinä uudessa valossa ja värissä juhlapöydässä ja muiden kanssa keskustellessa. Alkaa ymmärtää muiden värejä, mutta ei ole enää tarvetta tuomita tai pelätä niitä. Kyky pitää huolta omasta väristä paranee, huolimatta siitä mitä värejä ympärille asettuu. Tai sitten kyky väistää rankat värit kehittyy. Voi sanoa kauniisti kiitos ei. PS. haitko kaverikseni seillä fc:ssä? hae ihmeessä, jos tykkäät. olen tosin ollut viime aikoina aika passiivinen siellä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: