Kasvissyöjä ma-pe

Minulla oli pitkään sellainen rytmi, että söin terveellisemmin viikolla ja viikonloppuna popsin makeampia ja rasvaisempia herkkuja. Se toimi hyvin ja jossain vaiheessa punainen liha jäi ruokavaliostani.

Nykyisin syön aika harvoin eläinkunnan tuotteita. Silloin tällöin nautin kalaa, munia ja juustoja. Tällä viikolla söin salaatin, jossa oli kukkoa. En halua olla ehdoton. Jos minulle tarjotaan ruokaa, eikä kasvisvaihtoehtoa ole, syön vähän. En myöskään halua pelätä ruokaa.

Amerikkalainen Graham Hill on maanantaista perjantaihin kasvissyöjä. Viikonloput hän saattaa syödä myös lihaa. Valintaan johtaneita syitä hän kertoo olevan useita. Hän sanoo olevansa vihreä ja kiinnostunut omasta sekä maailman hyvinvoinnista. Hän toteaa muun muassa, että miljardeja eläimiä tuotetaan ruuaksemme tehtaissa sellaisissa olosuhteissa, joita emme soisi kissojemme ja koiriemme kokevan.

Hill ei kuitenkaan kyennyt tekemään tiukkaa valintaa kahden ääripään välillä: ryhdynkö kasvissyöjäksi vai jatkanko lihansyöjänä. Hänen oli mahdoton kuvitella viimeistä hampurilaistaan. Niinpä hän siirsi päätöstä, kunnes keksi uuden vaihtoehdon. Nyt hän on kasvissyöjä viikolla ja viikonloput valinta on vapaa. Siitä seuraava luonteva askel on punaisen lihan poisjättäminen. Hill kokee säästävänsä ympäristöä, palvelevansa eläimiä, pysyvänsä terveempänä, elävänsä pidempään ja säästävänsä rahaa.

Graham Hill pyytää meitä kysymään itseltämme, että mikä estää meitä kokeilemasta samaa? Se on minusta loistava kysymys. Mikä estää meitä ryhtymästä arkipäivisin kasvissyöjiksi? Sinä, joka olet tottunut syömään päivittäin eläinkunnan tuotteita, voit ehkä kokeilla aluksi yhtä kasvissyöntipäivää viikossa? Siis jos asia kiinnostaa ja tuntuu hyvältä.

Tässä Hillin neljän minuutin puhe aiheesta (englanninkielinen).

PS. Jos mietit kuka on Graham Hill, niin vastaukseni on, että en tiedä. Näin videon ja pidin näkökulmaa mielenkiintoisena.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Kasvissyöjä ma-pe”

 1. Minäkin olen kala-kasvissyöjä (eli muuta lihaa kuin kalaa en syö) ja syynä on se, että en ehdi syödä riittävän monipuolista kasvisruokaa ja myös se, että töissä/kylässä/ulkomailla ei aina ole kelvollista kasvisruokaa tarjolla. Tämä systeemi sopii minulle oikein hyvin.

  Lihaa en pysty enää edes maistamaan, se maistuu niin oksettavalta, vaikka vielä 15 vuotta sitten rakastin Hesen kerroshampurilaista. On siinäkin rakkauden kohde…

  Tykkää

  1. Moikka Helena ja kiitos,

   Minulla on samaan sarjaan kuuluva raukkauden kohde eli suklaa. Haluan kiittää sinua myös siitä,että olen viime aikoina laittanut kurpistansiemeniä salaattiin. Sain idean blogistasi, siitä fetasalaattiohjeesta. Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi, lenita

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s