Omaa polkuaan etsivälle

Lepää ja leiki. Siinä on elämän rytmi. Tätä mieltä on kirjailija ja elämäntaidonvalmentaja Martha Beck, joka antaa 10 vinkkiä, siitä miten löydämme oman polkumme.

Martha Beck tuumii ettei väärää tietä ole, sillä koko elämämme on tie. Se, missä nyt olemme, on oikea tällä hetkellä, koska olemme nyt siinä. Kaksi asiaa vie meitä eteenpäin. Ne ovat ilo ja kärsimys. Jos kuljet kohti iloa, olet oikealla tiellä. Jos etenet kohti kärsimystä, tiedät jonkin olevan pielessä. Beckin mukaan näin ollen toinen tie on ilon tie ja toinen oppimisen tie. Hän uskoo, että elämämme ei ole tarkoitus olla kärsimystä.

Tässä osa Beckin kymmenestä vinkistä. Hän tuumii, että joku niistä voi olla sinulle merkittävä, ehkä jopa kaksi.

1 Hiljaisuus. Beck pitää puhumattomuutta tärkeänä. Etsi hetkiä, jolloin voit olla jossakin rauhassa ja hiljaa ilman telkkareita sun muita. Kuulemme sielullamme. Kun kuuntelet hiljaisuutta, sinut kutsutaan oikealle tiellesi.

2 Totuus. Totuus todellakin vapauttaa. Totuus on yksinkertaisesti se, mitä nyt tapahtuu sisälläsi ja ympärilläsi. Tunnistat nämä hiljaisuudessa. Tiedostat mitkä asiat elämässäsi toimivat ja mitkä eivät. Tämä asia työssäni on hyvin, tämä ei jne.

3 Leiki. Tee työtäsi niin kuin koira leikkii. Jos työ tuntuu työltä, etsi jotain joka tuntuu leikiltä. Jos käytät sanaa työ, luovu siitä ja ala kutsua työtä leikiksi.

4 Lepää. Me emme lepää riittävästi. Kun työ ei maistu, on aika levätä. Siitä syntyy tuottava rytmi – lepo, leikki, lepo, leikki.

5 Ota riski. Tee joka päivä jotain, joka pelottaa sinua, mutta vie lähemmäs sydämesi ääntä.

5 Naura. Se vie nopeasti oikeaan suuntaan.

6 Ole kiitollinen. Kiitä kaikesta.

Kaikki Martha Beckin vinkit ja koko esitys löytyy täältä Oprahin sivuilta. Suosittelen. Esitys on mielestäni koskettava ja viisas. Beck on myös erinomainen esiintyjä.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Omaa polkuaan etsivälle”

  1. Tuo on täyttä totta. Onneksi elämme tällä hetkellä sellaista aikaa mikä antaa hyvän tukensa hiljentymiselle. Ihmisestä sitten itsestään riippuu näkeekö hän sen mahdollisuutena uuteen vai”jääkö paikoilleen”.
    Toki tässä on eletty jo niin pitkään lujaa että monella hiljentyminen tukee olemaan vaikeaa, ainakin vapaaehtoisesti. Onneksi tässä on luonto puolellamme, joka pysäyttää meidät välillä väkisin, mikäli emme itse ymmärrä.

    Tykkää

  2. Kiitos kommentista Pirjo. Juu on vaikea uskoa sattumiin. Luonto sekoittaa välillä elämämme tavalla, joka tuntuu epäreilulta ja julmalta, mutta asioissa tuppaa aina olemaan myös se toinen puoli. Kaunista syksyä sinulle, Lenita

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: