Rakastan minua

Onko sinun kiva katsoa itseäsi peilistä? Onko helppo hymyillä hyväksyvästi kaikelle, mitä sieltä näkyy? Minun on, nykyisin.

Se on muuten todella vapauttavaa. Mitä kaikkea valittamisen ja surkuttelun aihetta minullakin on ollut, jo pelkästään kasvoissa. Liian pitkä naama, iso kyömynenä ja valtavan suuret huulet. Ja hampaat, voi yhden kerran. Siis kauhean isot etuhampaat ja muut hampaat ihan sikin sokin. Ja tässä oli tosiaan vasta kasvot, muusta kropasta en maininnut vielä mitään puhumattakaan kaikesta pahasta, mitä olen vuosien varrella tehnyt. Voi pikku raukkaa :). Vaikka ulkonäköni kanssa olen saanut rauhan ja jopa pidän siitä, kummittelee menneisyys edelleen, onneksi koko ajan vähemmän.

Louise L. Hayn peiliharjoitus on mainio ja simppeli työkalu kaikille, jotka haluavat antaa anteeksi ja kehittää itsetuntoaan – avata sydäntään.

Näin se menee. Katso itseäsi mahdollisimman usein peilistä ja sano lempeästi ääneen rakastan sinua (nimi). Tee tämä vähintäänkin aamulla ja illalla. Minä esimerkiksi sanon hymyillen: ”Minä rakastan sinua Lenita, minä todella rakastan sinua.” Usein myös ihastelen ääneen kauneuttani ja kiittelen kaikesta, myös siitä, miten paljon olen päässyt eteenpäin.

Peilityöskentelyn avulla alat hyväksyä ryppysi, kilosi sun muita menneitä. Älä luule, että pääsisimme kiloistamme tai vaivoistamme eroon mollaamalla niitä. Rakkaus parantaa.

Jos huomaat arvostelevasi näkemääsi, älä jää siitä itseäsi torumaan, vaan tiedosta, että se on vanha kaavasi. Ole kiitollinen oivalluksesta ja siirrä ajatukset hellästi hyväksyviin. Meillä on lupa pitää ulkonäöstämme ja rakastaa itseämme. Se tekee meidän lisäksemme hyvää koko luomakunnalle.

Vaikka et uskoisi peilityöskentelyn voimaan, kokeile. Mitäpä voisit siinä hävitä? Kokeile harjoitusta 30 päivää ja katso mitä siitä seuraa.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

4 vastausta artikkeliin “Rakastan minua”

 1. Hei, ja kiitokset taas hyvästä kirjoituksesta ja vinkistä joka sai peilailemaan :-{>

  Olen myös taistellut koko elämäni ulkonäköni, muotoni kanssa. Mihin minun on ehdollistettu, mihin olen oppinut olemaan tyytyväinen ja mihin en. Uskomuksiin itsestäni. Ja huomaan edelleen vieläkin varsinkin miehenä tietysti pullistelevan ja hakevan peilin edessä niitä parempia puolia itsestäni :-{>

  Mukavat syksynjatkot :-{>

  Tykkää

  1. Kiitos Pekka! On avartavaa lukea tällaista myös miehen kirjottamana, ainakin minulle. Saatamme ajatella, tai minä olen ajatellut, että nämä ovat enempi sellaisia naisten juttuja. Kaunista syksyä sinulle ja meille kaikille kauniille 🙂

   Tykkää

 2. Kiitos ihanasta, ihanasta blogistasi! Kirjoituksesi innoittamana olen harjoitellut itseni rakastamista peilin edessä. Luin myös vähän aikaa sitten jostain, että etenkin huonompina hetkinä on hyvä kertoa itselleen rakastavansa itseään. Olen lisäksi ottanut itseni rutistamisen käyttöön. Itsetuntoni ollessa alhaalla, halaan itseäni ja kerron rakastavani itseäni kaikkine hyvine ja huonoine puolineni. Se on auttanut itseni hyväksymisessä. Mukavaa elokuuta!

  Tykkää

  1. Kiitos tosi paljon palautteesta ja kommentista Sohvi! Mainioita vinkkejä ja muistutuksia varmasti useimmille meistä – ainakin minulle 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: