Ajatusten antelias voima

Olin viikolla pari kertaa juoksemassa. Ensimmäinen lenkki sujui loistavasti ja lähdin innoissani seuraavalle. Pari kilometriä meni kevyesti, mutta yllättäen vauhti hiipui ja koko homma tuntui raskaalta ja epämiellyttävältä.

Tein tärkeän havainnon. Olin juossut alkumatkan miettien kaikkea ihanaa ja hyvää. Olo oli vapaa, kevyt ja matka eteni kuin siivillä. Sitten mieleeni tulivat tekemättömät työt ja niistä mahdollisesti aiheutuvat ongelmat. Kun ajatukset vaihtuivat raskaaksi, puhti loppui välittömästi.

Sanotaan, että ihmisellä on noin 50 000 ajatusta vuorokaudessa. On selvää, että emme ole tietoisia niistä kaikista. Yleisesti tiedetään, että monet ajatuksista ovat samoja päivästä ja vuodesta toiseen. Kannattaa tulla tietoiseksi ajatusten yleisvireestä ja toisaalta muistaa, että omien ajatusten moittiminen on sitä samaa voimia vievää puuhaa.

Jos haluamme saada aikaan ja niin, että se tuntuu mukavalta tai jos haluamme vain olla ja nauttia, kannattaa ajatella mukavia asioita. Jos se tuntuu hankalalta, voimme vaikka tehdä ihania mielikuvamatkoja, katsella kauniita yksityiskohtia, laittaa kynttilät palamaan tai mielimusiikkia soimaan.

On hankala oppia tietokoneen käyttöä tai vaikka uutta kieltä, jos ajatuksin tai ääneen tuumii sen olevan hankalaa. On raskasta aloittaa lenkkeily, jos mollaa omaa ulkonäköään tai miettii aikaisemmin lopahtanutta lenkkeilyintoaan. Miten tulla rikkaaksi, jos pitää itseään köyhänä? Miten tervehtyä, jos kokee olevansa sairas? Se vaatii taistelua, joka on kovaa ja siinä on harvoin todellisia voittajia.

Luonnollinen ja ihmeitä aikaansaava voima tulee luottamuksesta ja lämpimistä ajatuksista.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

4 vastausta artikkeliin “Ajatusten antelias voima”

  1. Kiitos Kops 🙂 Mikäpä asia ei olisi ensin ajateltu/kuviteltu ja sitten vasta toteutettu. Kauppareissusta kuun valloitukseen 🙂

   Tykkää

 1. Itselläni lenkkeily toimii ihan toisinpäin. Kun kaikki tuntuu synkältä ja mikään ei onnistu niin vedän tossut jalkaan ja lähden juoksemaan. Lenkin jälkeen olo on uudistunut, saan siitä voimia jaksaa eteenpäin. On kuin ne ikävät ajatukset eivät pysyisi vauhdissa mukana, vaan ne jäävät jonnekin matkan varteen…

  Tykkää

  1. Kiitos Kristian 🙂 Hyvä pointti. Moni ”vaikeana” hetkenä lähtee lenkille, alkaa siivota, hakata halkoja jne. Itse tykkään mennä metsään. Saan siitä valtavasti voimaa, se puhdistaa ja tasapainoittaa. Toisaalta taas sitten oon sitä mieltä, että vuosia pakenin työhön.

   Mielestäni tässä kuitenkin on kyse samasta asiasta. Kehon ja mielen yhteydestä. Tanssi, juoksu, kävely jne. voivat vapauttaa mielen hallinnasta ja taas alkaa sydämen äänikin kuulua. Toisaalta mieli voi estää tanssiin antautumisen. Mieli voi pitää tiukassa kontrollissa joka solua jopa niin, että se aiheuttaa fyysisiä sairauksia, uskon.
   Liike, rento mieli ja hyvä ravinto. Vau 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: