Terveisiä suurelta opettajaltani

Kävin eilen Pepen kanssa eläinlääkärissä. Pepsulla on nimittäin jalassa iso luomi, jonka huomasin tulehtuneen. Nostin pojan pyöräni koriin ja tyynen rauhallisesti hauvani körötteli kyydissäni, vaikka on istunut korissa viimeisen yhdeksän vuoden aikana vain kerran.

Palasimme lääkäristä samalla kyydillä, mutta nyt Pepen päässä oli ”ämpäri”. Tiedät varmaan, sellainen iso muovikehikko, jotta potilas ei pääse nuolemaan tulehtunutta luomea. Suuri tekopää täytti ison osan pyöräni koria, mutta se ei näyttänyt Pepeä vaivaavan.

Kun kuulin, että ämpäri kannattaa ottaa käyttöön ja pitää viikon, tunsin sääliä. Aivan turhaan tietenkin, ellei oteta sitä lukuun, että sain tarkastella säälin tunnetta, joka minussa on. Se kertoo mielestäni siitä, että tunnen vielä sääliä itseni kohtaan. Sääli ei myöskään vahvista säälijää, ei säälin kohdetta, eikä heidän välistä suhdettaan, päinvastoin.

Palaanpa takaisin säälini näennäiseen kohteeseen. Pääsimme kotipihaan. Laskin Pepen alas korista ja lähdimme hoitamaan asioita. Pepe hölkkäsi ihan normaaliin iloiseen tapaansa. Aina välillä muovikaukalon laidat osuivat johonkin ja koirani reagoi siihen, mutta vain ohi menevän hetken. Nukkuminenkin sujuu oikein mukavasti.

Tämä pitkäaikainen elämänkumppani on tullut luokseni opettamaan minulle sitä, että asiat kannattaa ottaa sellaisina kuin ne ovat. Ei mikään ihan pieni asia, mutta tapa, jolla Pepe minua opettaa, on niin lämmin ja itsestään selvä, että ei sitä tiedä, vaikka oppi menisi perille.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Terveisiä suurelta opettajaltani”

 1. Heissan Lenita,
  voi miten ihanan lutunen ja karvainen miesystävä sinulla on.
  Jo pelkkä kuvan katsominen kääntää sydämen ympäri ja mitkä nappisilmät!
  Hänestä on varmasti opettajaksi ja ojentajaksi moneen arkipäivän asiaan:)

  Pepsukalle paranemista ja onnellista oloa teille molemmille:)

  T. Anita

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: