Tänään loihdin tällaisen aamiaisen:
1 pieni luomubanaani
0,5 dl jäisiä mustikoita
Pellavansiemenrouhetta, luomu
Auringonkukansiemeniä, luomu
Nippu luomuruukkusalaattia
Tein noista aineksista muusia sauvasekoittimella ja aamiainen oli valmis. Tuli todella maistuvaa. Makeaa. En lisännyt joukkoon nestettä, joten ruoka on lusikoitavaa.
Salaattia tulee, ainakin minun, syötyä harvoin aamiaisella. Minusta on kiinnostavaa löytää siihen uusia keinoja. Voisiko tämä olla yksi tapa saada myös lapset syömään enemmän salaattia?
Pidän tärkeänä sitä, että aamiainen sisältää proteiinia ja siksi mukana on siemeniä. Siementen arvo on suuri myös sikäli, että niistä saamme sitä hyvää rasvaa. Siemenet sisältävät lisäksi hiilareita, mielestäni hyviä sellaisia.
Tämän reseptin vahvuus on myös se, että tässä ei ole lisättyä sokeria. Kuten tiedämme, sokerin kulutus on noussut. Tutkimusten mukaan jo kaksivuotias suomalainen saa sokeria yli suositusrajan. Lapsemme saavat sokerin erityisesti mehuista, jogurteista, karkista ja suklaasta. Kehitellään siis uusia vaihtoehtoja ja jaetaan niitä. Mielellään täälläkin.