Lisää rahaa hyvillä mielin

Amerikkalainen Barbara Stanny auttaa naisia tulemaan sinuiksi rahan ja rahan tekemisen kanssa. Stanny sanoo, että jos teet seuraavat kolme asiaa kolmen kuukauden ajan, saat ihmeitä aikaan.

1 Kerran päivässä: lue jotain rahasta. Voit aloittaa silmäilemällä otsikoita tai lukemalla yhden artikkelin tarkemmin. Sopivia suomenkielisiä lehtiä voisivat olla Arvopaperi, Talouselämä, Taloustaito, Taloussanomat ja Kauppalehti. Eiköhän niitä talous- ja raha-asioita ole useimmissa maakuntalehdissäkin. Materiaalia on printtinä ja verkossa. Lehtiä voi käydä lukemassa vaikka kirjastossa. Jos katselet kaupan kassalla lehtiä, katso rahaan liittyviä. Mahdollisuuksista ei ole pulaa, asenne ratkaisee tässäkin asiassa.

2 Kerran viikossa: keskustele rahasta. Meillä on tapana valittaa rahasta, mutta siitä keskustelu on harvinaisempaa. Hienoa, jos voit jutella ihmisten kanssa, jotka ovat sinua ”edellä” raha-asioissa. Voi oppia paljon. Moni jenkki on perustanut rahan ympärille myös opiskelu- tai lukupiirin.

3 Kerran kuussa: siirrä rahaa säästöön. Voit aloittaa vaikka sinulla olisi vain muutama kolikko. Kyse on uuden tavan opettelemisesta ja ajatusten keskittämisestä. Se, mihin ajatuksemme keskitämme, lisääntyy. Rituaalit ovat käsittääkseni varsin tehokkaita. Kerää vaikka kolikoita kulhoon ja vie kerran kuussa pankkiin.

Minusta tuo on hyvä kokonaisuus. Aion kokeilla. Kukaan ei ole Stannyn mukaa liian vanha, eikä kellään ole liian vähän tai liikaa rahaa tai tietoa hyötyäkseen näistä rutiineista.

Stanny jakoi muitakin vinkkejä. Rahaa ei koskaan pidä laittaa mihinkään, mitä ei ymmärrä. Kunpa meillä olisi myös rohkeutta paljastaa tietämättömyytemme ja kysyä vaikka kymmenen kertaa, jos emme jotain ymmärrä. Tämän ei pitäisi olla minulle vaikeaa, sillä olen utelias ja kova likka kyselemään. Siihen nähden, miten tärkeää raha on, olen kuitenkin käyttänyt hämmästyttävän vähän aikaani näistä asioista jyvälle pääsemiseen.

Raha-asioissa voi kuulemma viisastua varsin nopeasti, vaikka toisaalta opittavaa riittää koko elämäksi.

Barbara Stannya haastatteli Christiane Northrup Hay House Radiossa.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

7 vastausta artikkeliin “Lisää rahaa hyvillä mielin”

 1. Tästä tulikin mieleeni eräs kirja jonka ystäväni lainasi jokin aikaa sitten: ”Robert Scheinfeld – Irti rahapelistä”. En tiedä kiinnostaako kirja sinua tai oletko kenties jo lukenut sen, mutta siinä yritetään saada rajatonta runsautta, todellista olemustamme kuulemma, ilmaantumaan tässä hologrammin omaisessa maailmassamme. Uskomuksemme ja rajoittavat ajatuksemme rahasta estävät näet sen ilmaantumisen.

  Kirjassa esitellään työkaluja noiden rajoitteiden poistamiseksi, mutta valitettavasti ainakaan vielä omalla kohdallani ei ole selvää muutosta tapahtunut.

  Linkki esittelysivulle
  http://www.taivaankaari.fi/?p=product&id=74

  Kiitos muuten tästä blogistasi, käyn aina lukemassa päivityksesi, mutta olen laiska kommentoimaan 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos paljon viestistäsi ts. En ole lukenut tuota kirjaa, mutta on sitä minulle kehuttu. Kiitos, että muistutit. Muistelen, että Wayne Dyer sanoo, että emme luo sitä, mitä haluamme, vaan sitä mitä olemme. Tilannetta ei helpota se, että monesti nuo ajatuksemme ja uskomuksemme ovat tiedostamattomia. Toivon sinulle kaikkea hyvää 🙂

   Tykkää

  2. Joo toi kirja kannattaa lukea!
   Sain itse ison ahaa elämyksen kirjasta.
   Ihan erilaisia ajatuksia kuin muissa ”luomis kirjoissa”

   Ns. ”Prosessi” toimii itselläni tehokkaasti! 🙂

   Tykkää

   1. Olen iloinen puolestasi Pete! Aivan upeeta, että sinulla ”prosessi toimii! Minun varmaan kannattaa lukea kirja uudelleen. En oikein muista sen sisältöä enää ja minulla on tämä talodellinen puoli edelleen tukossa…. Onko sulla hyviä vinkkejä? Kaikkea hyvää ja kaunista sinulle!

    Tykkää

 2. Yritän välttää raha-asioiden ajattelua, vaikka hoidankin ne kunnolla. Mies on meistä se, joka sijoittaa ja neuvottelee pankkiasiat. Minua ei kerta kaikkiaan kiinnosta.

  Säästämällä ei rikastu eli rahaa pitää ensin saada jostain, jotta sen voi laittaa poikimaan. Mutta sitä varten on tehtävä hemmetisti töitä tai saatava perintöä. Yleensä varakkaat ovat ahkeria yrittäjiä tai rahansa osin perineitä. Pienituloiset harvoin rikastuvat.

  Mutta meillä menee onneksi ihan kohtuullisesti, vaikkei perintöä olekaan tulossa miltään suunnalta. 🙂

  Tykkää

  1. Moi Helena. Tärkeintä on varmaan juuri tuo, että on tyytyväisyyden tunne. Olet myös hyvin onnekas, kun sinulla on se mies :). Terveiset hänelle 🙂

   Minä olen sinkku ja meitä on paljon. Toisaalta nämä naiset, jotka kannustavat meitä raha-asioissa muistuttavat, että aina voi tulla jotain niillekin, joilla se mies on. Puoliso voi sairastua, kuolla, pelata rahat tai lähteä. Senkin me tiedämme, että me naiset elämme täällä pidempään, siis keskimäärin. Itse olisin mielelläni myös parempi esimerkki tyttärelleni näissä asioissa. Suhteeni rahaan on aiheuttanut minulle monenlaisia ongelmia. Kaikkea hyvää 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s