Mitä järkee?

On se vaan raskasta pitää vihaa.
Sitähän kutsutaankin kaunan kantamiseksi.
Mitä kevyempi reppu, sitä mukavampi olo.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

4 vastausta artikkeliin “Mitä järkee?”

  1. Moi ja kiitos kommentistasi Helena! Minulle se ei ole aina helppoa. Aina en heti huomaa, että olen liukunut negatiiviselle puolelle. Omassa elämässäni ovat tässä suhteessa ehkä suurimpia muutoksia sellaiset asiat, että en enää ole juurikaan silleen näkyvän agressiivisesti vihainen. Aikanaan olin sitä usein. Siinä oli kyllä se hyvä puoli, että se oli niin rankkaa, että se ohjasi minua muutokseen 🙂 Tie on kyllä ollut pitkä ja kuoppainen 🙂 Enää en juuri suutu, tulistu jne.

   Sellainen suuri helpotus ja muutos on myöskin tullut elämääni, että nykysin pääsen ikävien juttujen yli paljon nopeammin kuin aiemmin. Pepen kuolema ei kyllä mennyt noin, mutta monet muut asiat, jotka koin ennen ikävinä vastoinkäymisinä, menevät nopeasti ohi tai eivät edes tunnu vastoinkäymisiltä, osan koen heti kasvukokemuksina. Suuri tuki tässä on ollut se, kun eräänä päivänä oivalsin, että asioita ei kannata ottaa henkilökohtaisesti. Aika usein elän tätä nykysin myös käytännössä, kun taas aiemmin otin kaiken henkilökohtaisesti. Päässäni asuu kuitenkin edelleen sen sortin soimari, että se keksii kaikenlaisia temppuja alentaakseen minua. En enää anna sille tilaa niin kuin aiemmin, mutta kyllä se aina välillä saa minut mukaansa. Sen kanssa saan olla tarkkana, enkä todennäköisesti edes tunne sen kaikkia ovelia keinoja. Se keksii tietysti myös uusia.

   Paljon ihania hetkiä ja päiviä sinulle ja perheellesi 🙂

   PS. ”Kahdehdin” sinua siitä, että kirjoitat blogiasi myös englanniksi. Onko sinun yhtä helppoa kirjoittaa molemmilla kielillä? Jostain syystä haaveilen siitä, että minäkin kykenisin kirjoittamaan myös englanniksi. Kaikki vinkit tervetulleita!

   Tykkää

 1. Myönteisyys antaa niin paljon enemmän kuin kyräily, kuppikuntailu, kauna ja kyttääminen… Myönteisyyden kautta näitä kaikkia on helpompi olla ottamatta itseensä. Enemminkin nousee huoli siitä, mikä on hätänä? Oli kyse sitten työpaikasta, ystävistä, naapureista tai jopa kodin sisäpuolelta…

  Aurinkoista päivää… : )

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: