Rakas lukijani

Toivon, että sinulla on ollut mukava päivä.

Olethan muistanut myös itseäsi? Sinähän olet itsellesi tärkein ihminen maailmassa.

Nyt joku ajattelee, että kyllä lapset ovat minua tärkeämpiä. Se, ken näin tuumii, muistakoon, että lentokoneessakin se happinaamari on laitettava ensin omaan päähän. Vasta sitten voi auttaa lasta.

Minä ostin itselleni tulppaaneita. No, ei se tietenkään riitä, että kerran vuodessa on itselleen antelias. Kannattaa aloittaa nyt ja tehdä jotain hyvää joka päivä. Jos ideoista on pulaa, tee lista. Mieti asiaa ja kirjaa vähintään 20 juttua, jotka tekevät sinulle hyvää. Toteuta sitten vähintään yksi asia päivässä.

Lista on tietysti hyvin henkilökohtainen. Siellä voi olla vaikkapa puolen tunnin iltalenkki, teehetki kaverin kanssa, jalkahoito, sohvalla lepääminen villasukat jalassa tms.

Jos voisit olla ystävällisempi itsellesi, anna tämä lista lahjaksi sinulle. Älä unohda itseäsi vaikeimpinakaan päivinä, silloin tarvitset sinua vielä enemmän. Voit myös kokeilla sitä, että teet oikein sopimuksen itsesi kanssa. Tee siitä resepti. Laita otsikoksi hyvän olon resepti ja kirjoita sen alle nimesi. Nimen alle tulee sitten se lista ja lopuksi voit vielä allekirjoittaa reseptisi.

Nyt tarjoat itsellesi todella hyvää hoitoa. Onnittelut. Älä välitä repsahduksista. Niitä tulee kaikille. Unohdat sinä varmaan joskus jotain muutakin, esimerkiksi ottaa jonkun lääkärin määräämän pillerin tai onnitella jotakuta merkkipäivän johdosta. Kuuntele itseäsi ja muuta kirjoittamaasi reseptiä tarpeen mukaan.

Mitä uskollisempia olemme itsellemme, sitä paremmin voimme.

Ihanaa ystävänpäivää,
Lenita

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: