Pyydän lentounia

”Mene vain, nyt on sinun vuorosi”, huikkaa minulle Leena Palotie, joka lentää pienen joukkomme ensimmäisenä. Olin innoissani liitänyt hänen ohitseen ja nolostunut moisesta mokasta. Leenan kannustuksesta minä kuitenkin otin johdon ja me liidimme valtavaan halliin, joka oli täynnä meitä odottavia ihmisiä.

Olin jo jonkin aikaa pyytänyt nukkumaan mennessäni lentounia. En muistanut sellaisia nähneeni. Olin lukenut aiheesta ja uteliaana jututtanut ystäviäni. Sain huomata, että jotkut eivät olleet moisesta mahdollisuudesta kuulleetkaan ja osa taas kuvasi haltioituneena lentokokemuksiaan.

Kun minä viime keväänä koin tuon ensimmäisen mieleeni jääneen lentoni, luin Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnan pääsykokeisiin. Professori, akateemikko, geenitutkija Leena Palotie oli menehtynyt muutama kuukausi aiemmin. Oli häikäisevää, että juuri hän oli unessani. Minähän olin parhaillani pyrkimässä terveyden edistämisen alalle ja hän puolestaan oli tehnyt ihmisten hyvinvoinnin puolesta loistavan uran.

Oli ihana lentää. Tuon unen jälkeen muistan lentäneeni vain kerran, mutta se oli aika lyhyt pyrähdys. Toki olen unimaailmassani lentänyt lentokoneella useita kertoja, mutta omalla keholla lentäminen on paljon huikeampi kokemus. Se on hauskaa. Se tekee todella hyvää keholle ja mielelle.

Intuitiivinen psykiatritutkinnon suorittanut lääketieteen tohtori Judith Orloff kirjoittaa kirjassaan Emotionaalinen vapaus lentounen viestistä näin: ”Sinussa on voimaa ja luovuutta, eikä negatiivisuus jarruta sinua.”

Illalla minä taas pyydän, että saisin lentää. Hyvää todellakin kannattaa odottaa.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

4 vastausta artikkeliin “Pyydän lentounia”

  1. Kiitos tosi paljon Päivi 🙂 Kaunis kannustava palautteesi tuli erinomaiseen saumaan. Olisi ihana kuulla unestasi. Jossain vaiheessa varmasti tärppää!
   Lenita

   Tykkää

 1. Näin kesän alussa unen: olin just joutumassa tsunamin pyörteeseen, kun muumipappa tuli ja poimi minut avaruusalukseensa. Selvisin. Lasketaanko lentouneksi?
  Ihana blogi sulla Lenita, kiitos. Rupeen heti tänään pitää kiitollisuuspäiväkirjaa, mahtava idea.

  Tykkää

  1. Kiitos, että tulit tsekkaamaan sivuni Taikkis! Sinulla oli ihana pelastaja. Mikä tarina! Epäilen tosin, että siinä oli paljon pelkoa mukana, vaikka loppu olikin huojentava. Lentounen tuoma kepeyden tunne taisi puuttua 🙂
   Juu, kiitollisuuspäiväkirja on mainio työkalu. Kiitos tosi paljon palautteestasi!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: