Reijon rakkaustarina

”Nuorena päätin kaksi asiaa. Teen elämästäni mielenkiintoisen ja se toinen asia oli, että en koskaan mene naimisiin. Minulla oli katsos henkisesti ja fyysisesti väkivaltainen koti, lapsuus ei ollut helppo”, kertoi Reijo, jonka ajamaan bussiin olin juuri hypännyt.

Sain kuulla kauniin ja koskettavan tarinan, jonka Reijon (nimet muutettu) luvalla kerron nyt sinulle.

Reijo muutti Ruotsiin nuorena ja kielitaidottomana. Siellä hän eli lähes kymmenen vuotta, kunnes näki ilmoituksen mahdollisuudesta muuttaa Australiaan. Reijo, joka viihtyi Ruotsissa mainiosti, oli päättänyt elää mielenkiintoisen elämän, joten nyt oli Sydneyn vuoro.

Reijo viihtyi Australiassa. Hän koki olevansa onnellinen. Vaikka joskus olo oli vähän yksinäinen, hän oli vannoutunut poikamies ja tyytyväinen sellainen, kunnes eräs vanha nainen antoi hänelle kirjekuoren. Siinä vaiheessa Australiassa oli vierähtänyt jo 30 vuotta.

Kuoressa oli kuva ja tietoa eräästä suomalaisesta naisesta. Jostain kumman syystä Reijo alkoi kirjoittaa naiselle, jota kutsun tässä Raijaksi. Muutama kirje vaihdettiin ja Reijo ehdotti tapaamista. Raija oli tuolloin työkomennuksella Thaimaassa. Reijo lensi sinne.

”Leikimme aalloissa ja minä nostin hänet rintaani vasten ja koin tunteen, että Raijan keho sopi täydellisesti omaani vasten. Samalla kuulin äänen sanovan päässäni, että tässä on sinun vaimosi. Hetkeäkään miettimättä minä kosin häntä. Minä, vannoutunut 55-vuotias poikamies, mies, joka pitää sanansa, mies, joka oli vasta edellisenä päivänä tavannut elämänsä ensimmäisen kerran tämän naisen! Mitä minulle on tapahtunut?”

Reijo tiesi, että hän halusi tämän upean naisen. Hän ei antaisi periksi. Seuraavana päivänä Raija vastasi tahdon!

Herrasväki on ollut naimisissa jo kahdeksan vuotta. Reijo kertoo, että ei ole kertaakaan katunut. Hän sanoo, että heillä on valtava kunnioitus toisiaan kohtaan. Monen muun asian lisäksi pariskuntaa yhdistää usko Jumalaan. Eläkepäivät ovat kohta edessä ja silloin pariskunta muuttaa järven rannalle Ruotsiin, josta oma koti on jo hankittu.

Miksikö Ruotsiin? Raija ja Reijo pitävät Ruotsista, mutta toinen ja vielä suurempi syykin on olemassa. Ruotsin vuosina Reijosta oli tullut isä. Yhteys lapseen oli jossain vaiheessa katkennut, mutta isä ja poika ovat jälleen löytäneet toisensa. Suuri lahja on myös se, että Reijolla on kaksi lastenlasta. Siinä jäi Australia kakkoseksi.

Olen kiitollinen, että sain kuulla tämän tarinan ja että sain sen nyt jakaa. Kiitos Raija ja Reijo. Toivon teille kaikkea hyvää, siunausta.

Oli omituista, että hyppäsin bussiin sillä tietyllä pysäkillä ja siihen aikaan. Ihmettelin valintaani jo siinä pysäkillä ennen bussin tuloa. Sekin yllätti, että osuin pysäkille juuri hetkeä ennen bussin tuloa. Sen verran harvoin bussit siinä kohdin kulkevat. Taas sain kokea, että mikään ei ole sattumaa. Minun piti kuulla tämä tarina.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

3 vastausta artikkeliin “Reijon rakkaustarina”

 1. Minulta on kysytty, että miksi iäkäs nainen antoi kuoren juuri Reijolle. Minä kysyin Reijolta samaa ja hän kertoi nähneensä naisen muutaman kerran ja oletti, että nainen oli jollain tavalla tykästynyt häneen.

  Tykkää

 2. Hei Lenita! Luimme mieheni kanssa kirjoituksesi kyyneleet silmissä. Osasit kuvata ”Reijon” tarinasta oleelliset asiat tosi koskettavasti. Voimme antaa lisävastausta tuohon kysymykseen ”iäkkään naisen” osuudesta tarinassa: Hän oli ”Raijan” entinen työtoveri Thaimaasta. Hän halusi esitellä ”Reijon” ja ”Raijan” toisilleen, ja kun ei voinut etäisyyksien vuoksi kutsua heitä kylään, antoi mahdollisuuden kirjoitella toisilleen. Ja niin asiat sitten kehittyivät. Me uskomme vahvasti rakastavan Jumalan hyvään johdatukseen. Jumalan siunausta ja johdatusta Sinullekin! Tv. ”Raija” ja ”Reijo”

  Tykkää

  1. Voi kiitos ”Raijaseni”! Viestisi sai nyt vuorostaan minulla kyyneleet silmiin. Suuri kiitos, että annoit minun kuulla mielipiteenne ja annoit vielä tarkennusta tarinaan. Tässä hetkessä saan jälleen elää todeksi sen, miten voimakkaan kehän antaminen ja saaminen muodostavat. Nekin ovat yhtä. Rakkaat terveiset ”Reijolle”. Siunausta ja johdatusta Teille ja meille kaikille.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: