Kiitos kuvista!

On se vaan hienoa, että täällä netissä on kuvapankkeja, joista saan ilmaiseksi tai hyvin edullisesti kuvia käyttööni. Oikeat ihmiset ympäri maailman ovat ne tehneet ja ottaneet. Nyt he jakavat luovuuttaan ja osaamistaan täällä. Lämmin kiitos kaikille kuvaajille ja piirtäjille.

Olen käyttänyt pääasiassa Stock.XCHNG-kuvapankkia, josta kaikki tämänkin jutun kuvat otin. Kyseisen kuvapankin käyttö on ilmaista, kertarekisteröinti riittää useimpien kuvien osalta.

En kykene noin vain ottamaan netistä kuvia ilman lupaa. Tiedän, miten paljon tekijän- ja muita oikeuksia rikotaan. Moni rikkoo niitä tietämättään. Minä olen työskennellyt pitkään viestintäalalla ja tehnyt paljon yhteistyötä kuvaajien ja medioiden kanssa. Jo kunnioitus heidän työtään ja panostaan kohtaan estää minua lainaamasta luvatta.

Aika tylsännäköisiä olisivat sivuni ja juttuni ilman kuvia, vaikka välillä toivon löytäväni parempi kuvakulmia ja korkeampaa laatua. Suurin haaste on kuitenkin yleensä minussa eli siinä, että synnyttän hyviä kuvitusideoita. Kuvapankeissa on miljoonia aiheita ja kuvakulmia, joten niistä kuvitus jää harvoin kiinni.

Silloin tällöin kuvaan myös itse. Kuvaan kännykällä ja huomaan alkaneeni haaveilla järjestelmäkamerasta.

Yksin en olisi siis saanut tätäkään sivustoa aikaiseksi. Kiitos kuvaajien lisäksi kaikille tekniikan ihmelapsille, jotka tekevät mahdolliseksi sen, että minun on suhteellisen helppo – ja vieläpä maksutta – ylläpitää tätä palvelua. Suuri kiitos sinulle, joka luet juttujani ja tietysti kaikille kommentoijille. Olisinkohan jaksanut jatkaa kirjoittamista ilman teitä? Toivottavasti, mutta olettavasti en.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Kiitos kuvista!”

    1. Kiitos Päivi, otan ilolla vastaan ja lähetän sinulle samoin! Kirjoittaminenkin on vahvistavaa ja kivaa 🙂
      Kaikkea ihanaa sinulle!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: