Isoisä ja yrittäjä

Tapasin tänään taas yhden työhullun. Yritys oli periaatteessa siirtynyt jo isältä pojalle, mutta miten ihminen, joka on ikänsä tehnyt hommia ja ollut vuosikymmenet yrittäjänä, voisi oikeasti lopettaa? Sanoi hän taannoin pitäneensä 10 kuukauden tauon ja minä oletin hänen lentäneen Floridan asuntoonsa ja golfanneen päivät pitkät.

Väärin arvattu. Amerikka sai odottaa. Mies kertoi silmät loistaen, miten hän oli hoitanut ensimmäistä lapsenlastaan, kun vanhemmat olivat palanneet töihin. Pienokainen oli ollut pestin alkaessa runsaan vuoden ikäinen ja kaksivuotiaana lapsi meni päiväkotiin.

”Se oli todella hienoa aikaa”, totesi mies onnellisen näköisenä. Ja kuten voimme arvata, tuon yhdessä vietetyn ajan myötä syntyi ukin ja pikkuisen välille lämmin ja läheinen suhde, joka varmasti kestää ja kantaa pitkään.

Kaikkea sitä yrittäjänkin päähän voi pälkähtää – miesyrittäjän. On se upeaa, että välillä kykenemme tekemään hyvinkin perinteistä poikkeavia ratkaisuja. Ties vaikka samalla loisimme uusia latuja.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: