Herkullista ja älyttömän terveellistä

”Saanko lautaselle mustikoita, maitoa ja sokeria”, pyytää hoitolapseni aamiaisella, iltapalalla ja aamiaisella. Mustikat maistuvat ainakin tälle pikkuvekaralle. ”Ei se haittaa, vaikka ne ovat jäisiä”, hän jatkaa. Pojalla näyttää olevan jopa joustovaraa.

Tässä viiden hengen perheessä on mustikoita juuri pakastettu 20 kiloa. Näillä näkymin se ei pitkään riitä. Itse pakastin viime vuonna kymmenen litraa ja se meni yhden hengen taloudessani noin puolessa vuodessa.

Hankin omani viime vuonna vähän liian myöhään. Oli sadellut runsaasti, joten marjat olivat vetisempiä. Nyt on tarjolla kaunista ehjää marjaa. Ja onneksi niitä saa nykyisin monesta lähteestä. Vaikka pidän metsässä liikkumisesta, päädyin viimeksi torikaupoille.

Tähän superruokaan on ilo investoida. Jos saisin täyttää pakastimen vain yhdellä tuotteella, täyttäisin sen mustikoilla. Niitähän voi myös kuivata, mutta siitä hommasta minulla ei ole omakohtaista kokemusta, vielä.

En tässä kirjoittanut mustikasta ja sen terveysvaikutuksista tarkemmin. Aiheesta löytyy netissä paljon infoa. Wikipediassa tällaista.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s