Miesseuraa

Istuin pienen kahvilan baaritiskillä ja söin lounaaksi salaattia, kun englantia puhuva mieshenkilö kääntyi puoleeni ja avasi keskustelun. Harmi, että en enää muista mitä hän sanoi.

Aloimme jutella. Se onkin ainoa kunnon keskustelu, jonka olen täällä englanniksi käynyt. Kuulin muuten eilen ensimmäisen kerran jonkun puhuvan suomea. En ole kuullut kertaakaan ruotsia, enkä norjaa ja olen sentään ollut reissussa jo 8 päivää. Venäjää tai sen tyyppisiä kieliä on tarttunut korvaan joitain kertoja ja eniten englantia. Kaiken kaikkiaan hämmästyttävän vähän olen kohdannut ulkomaisia turisteja. Tilanne varmasti muuttuu, kun opiskelijat vyöryvät kuun lopussa kaupunkiin.

Takaisin baaritiskille. Lähdin pitkälle kävelyreissulle miehen kanssa ja söimme myös päivällisen yhdessä. Oli mielenkiintoista jutella ihmisen kanssa, joka tuli aivan erilaisesta kulttuurista kuin minä. Ehdin kuulla aika paljon Marokosta ja elämästä siellä. Mies oli itse kyllä jo pitkään asunut ulkomailla. Hän kertoi mielestäni hyvin avoimesti elämästään.

Sain kuulla, että ranskalaiset ovat hyviä kommunikoimaan. Miehen mukaan he osaavat selvittää asiat ja väärinkäsitykset. Olimme nimittäin yhtä mieltä siitä, että monet ongelmat johtuvat väärinymmärryksistä ja kommunikointikyvyttömyydestä. Pitääkö se tosiaan paikkansa, että ranskalaiset ovat tässä mestareita? Tiedätkö jotain asiasta? Jos se on sinunkin mielestäsi totta, niin mitä voimme ottaa heiltä opiksi?

Olen kohta viisikymppinen ja mies on muistaakseni ensimmäinen marokkolainen ja muslimi, jonka kanssa olen tällä tavalla pidempään jutellut ja aikaa viettänyt. Muutaman otteeseen tuli mieleen se sanonta, että on lottovoitto syntyä suomalaiseksi. Meillä on loistavat mahdollisuudet tehdä unelmistamme totta.

Kuvia kävelyreitin varrelta.

Mainokset

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s