Tyylejä piisaa

”Tyylejä on monia, minä en voi luopua omastani ”, sanoo vuokraemäntäni ja kämppäkaverini Susana Iglesias. Olemme juuri saapuneet aukiolle, jossa on kymmeniä maalauksia Granadasta. Susana ja muut taiteilijat ovat ikuistaneet valitsemaansa yksityiskohtaa koko päivän.

En tiedä kuka voitti kisan, Susana se ei tällä kertaa ollut. ”Granadalaiset pitävät yleensä selkeistä maisematauluista”, hän totesi.
Nappasin kuvan muutamasta esillä olleesta työstä, taiteilijoiden nimiä en valitettavasti tiedä.

Ajatella, jos me kaikki löytäisimme oman tyylimme ja olisimme uskollisia sille. Mitä IHMEttä me silloin saisimmekaan aikaan?

Susanan työ.

Susana ja kollegansa.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Tyylejä piisaa”

 1. Hei Lenita!
  Kiva ”haistella” kauttasi muutakin kuin syksyn lehtiä ja sadetta 🙂 Kuvat ovat kivoja.

  Vuokraemäntäsi taitaa olla iältään aika nuori (ehdottomuus, yleistäminen)!
  Minä vanha mamma, näen tuon tyylin vaihtumattomuuden ”ikeen” hiukan eri tavalla.

  Vanhassa, sokkeloisessa Picasson museossa Barcelonassa, on hänen töitään esillä alkaen nuoruusvuosien kovalevylle maalatuista hengen tuotteista. Sarja hänen ”puluja ikkunalla” (mikä lie oikea nimi), on hyvin mielenkiintoinen, koska tauluista näkyy Picasson muuttuminen, kokeilunhalu; kyllä hän taisi vielä tunnetuksi tultuaankin vaihtaa ilmaisunsa otetta! Ja tuloksen IHMEen tunnemme 🙂

  Jos viimeisen kappaleesi tarkoitus oli herättää ajatuksia, niin minuun tuo ainakin ”kolahti” – en tietenkään mieti muuttumattomuutta taiteilijan näkökohdista – mietin oman elämäni aikana ”tyylini” löytymistä ja sille uskollisena pysymistä. Jos olisin nuoruuteni ajatusmaailmassa pitäytynyt, enkä elämässä mitään oppinut, niin mitähän ihmettä olisin nyt saanut aikaiseksi, en ainakaan IHMEttä!

  Kaikkea hyvää sinulle!

  P.S. Luen hienoja ajatuksiasi ajatuksin (siis hitaasti). Minulla on jäljellä vielä paljon hyvää, vanhempaa ”makusteltavaa” tuoreiden herkkujen lisäksi 🙂
  terv. ulla

  Tykkää

  1. Moikka Ulla! Kiitos paljon viestistä ja tämän näkökulman esille tuomiesta. Meistä voi löytyä mitä vain 🙂 Annetaan elämän ja itsemme yllättää!

   Eräs asiakaani sanoi kerran, että ei ole koskaan ollut niin viisas kuin 16-vuotiaana :). Susana on 63 ja pohti oman tyylinsä ja markkinavoimien välistä suhdetta.

   Kuvaan kännykkäkameralla, mutta parempi se kuin ei mitään. Kiitos siitä, että känny toimii!

   Samoin, kaikkea hyvää!

   Lenita

   PS. Kirjoitin tämän vastauksen aiemmin lyhyemmin ja nyt muokkasin sitä, sillä minulla on ollut hankaluutta nettiyhteyksien kanssa ja olen kirjoittanut hätiköiden.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: