Taksi!

On se käsittämätöntä, että taksin tilaaminen on niin vaikeaa. Näyttää siltä, että revin mieluummin kehoni rikki kuin käytän kympin pari taksikyytiin.

Lensin Malagaan illalla (4.9.) ja ymmärsin, että minun olisi parasta yöpyä siellä ja ottaa bussi seuraavana päivänä Granadaan. Niin minä sitten teinkin.
En malttanut napata taksia kentältä, vaan menin bussilla kaupunkiin. Enpä ottanut taksia sitten Malagaan päästyänikään, sillä tapasin pari tyttöä, jotka olivat tulossa samaan paikkaan. Raahasimme tavarat yhdessä.

Aamulla sentään menin taksilla bussiasemalle, sillä muuta vaihtoehtoa ei tuntunut olevan tarjolla. Tosin jouduin silloinkin siirtelemään melko pitkän matkan raskaita laukkujani, sillä majapaikka sijaitsi vanhassa kaupungissa alueella, jossa ei voinut ajaa autolla.

Sama peli jatkui Granadassa. Jollain ihmeen konstilla etanavauhtia edeten ja siirtäen ensin kaksi laukkua hieman eteenpäin ja sen jälkeen toiset kaksi pääsin jälleen bussipysäkille, joka oli melko kaukana asemalta. Granadaan keskustassa hyppäsin taksiin. Ihme pelleilyä, taksi asemalta hotelliin olisi tuskin maksanut sen enempää.

Kaiken huipuksi olen tyttäreni kanssa raahannut samat tavarat ensin Helsingin rautatieasemalle. Haluan kai hajottaa hänenkin kehonsa, jos en heti, niin eiköhän tässä se vaara piile, jos tällaisista tavoista antaa esimerkkiä.

Joitakin vuosia sitten kävin Japanissa. Seurueessamme oli useampi suomalainen ja yksi japanilainen. Me suomalaiset raahasimme kookkaita näyttelytavaroita ja laukkujamme hotellista toiseen. Japanilainen nainen tilasi tavaroiden kuljetuspalvelun, jolloin hänen tavaransa siirtyivät häntä rasittamatta paikasta toiseen. Hänen tarvitsi huolehtia vain kauniin käsilaukkunsa kantamisesta. Minä tuskin tiesin tuollaisia palveluita edes olevan olemassa. Enkä näköjään ole oppinut hänen esimerkistään mitään.

Lapseni, lupaa äidille, että unohdat esimerkkini ja matkustat vain, jos sinulla on rohkeutta, halua ja varaa huolehtia itsestäsi. Luota siihen, että taloutesi ei kaadu taksimatkaan. Ota taksi myös silloin, kun tiedostat sen olevan turvallisuutesi kannata järkevä vaihtoehto. Ja yksi juttu vielä – niin vähän tavaraa matkaan kuin mahdollista 😀

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: