Vihdoin!

jippii! Minulla on kotona nettiyhteys. Yli kuukausi tässä vierähti, vaan enpä voi syytellä paikallisia enkä täkäläisiä palveluita. Taisin itse omaksua mañana-tyylin välittömästi maahan saavuttuani.

Hyvä näin. Olinkin liian kiinni tässä vekottimessa. Nyt minulla on nettitikku, jonka käyttö on suurimmalla nopeudella rajoitettu kahteen gigaan kuukaudessa. Mielenkiintoista nähdä, mihin sellainen riittää. En kovin hyvin ymmärrä tätä systeemiä, joka on erilainen kuin meillä. Perussääntö on se, että mitä enemmän käytän nettiä, sitä nopeammin tuo 2 gigaa kuluu.

Täällä on hyvät mahdollisuudet netin käyttöön muutenkin. Kaupungin kirjastossa on langaton yhteys, joten sinne voi mennä oman koneen kanssa. Siellä on myös koneita, joita voi varata tunniksi kerrallaan. Yliopistolla on tiedekuntia ympäri kaupunkia ja niissä on kaikissa oma kirjasto, jossa on paljon koneita. Niitä voivat käyttää muutkin kuin opiskelijat. Myös siellä on langaton yhteys, mutta sitä voivat käyttää vain tunnuksen saaneet eli opiskelijat. Minä vielä odottelen omaa tunnustani.

Monet kahvilat, baarit, hotellit sun muut tarjoavat ilmaisen langattoman yhteyden. Ostamalla teen tai kahvin voi istua mukavassa hotellissa useita tunteja. Kokemusta on. Lisäksi tarjolla on tietysti internet-kahviloita, joissa maksat käyttämäsi ajan mukaan. Itse en ole näistä viimeksi mainituista kovin innostunut.

Julkinen sektori tarjoaa myös hienon mahdollisuuden käyttää nettiä kaupungin aukioilla. Ilmainen käyttö on rajoitettu 30 minuuttiin päivässä. Palvelu vaatii rekisteröitymisen, ei muuta. Tai no, tietysti oman tietokoneen tai puhelimen, jolla käytät nettiä. On ollut kiva istua puistossa ja skypettää äidin kanssa.

Tästä tarrasta tunnistaa paikan, jossa voi käyttää nettä veloituksetta 30 minuuttia päivässä.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: