Ilouutisia eläinten ystäville

Moni espanjalainen koira on saanut kodin Suomesta. Olemme kuulleet ikäviä tarinoita siitä, miten espanjalaiset kohtelevat lemmikkejään.

Maassa on myös paljon eläinten ystäviä. Radiosta ja televisiosta tulee ohjelmia, joiden tarkoitus on palvella eläinten etua. On yhdistyksiä ja aktiivisia vapaaehtoisia.

Tässä muutama kuva tapahtumasta, johon minulla oli ilo osallistua. Sen järjesti Amigos de Los Animales de Granada (Eläinten ystävät Granadassa -yhdistys). Yhdistyksellä on kodittomien koirien ja kissojen suojakoti Granadassa. Sieltä adoptoidaan koiria tällä hetkellä kotimaan lisäksi Saksaan.

Voit halutessasi tukea yhdistyksen toimintaa usealla tavalla. Eläinten adoptointi ja vapaaehtoistyö eivät ole ainoa vaihtoehto, vaikka rakkaudenjanoisille eläimille ne ovat mielettömän tärkeitä. Voit vaikkapa tehdä lahjoituksen tai ottaa kummilemmikin. Osa koirista saa odotella kotia pitkään. Huonossa kunnossa löydetyt koirat on hoidettava kuntoon jne.

On kuuma. Kaverit ovat siirtyneet aukiolta kunnantalon seinustalle lepäämään.
Koirien ystävien tapahtuma järjestettiin Amarillan kunnantalon edustalla, muutama kilometri Granadasta.
Tapahtuma sisälsi monenlaisia lämminhenkisiä kisoja. Koiria oli laidasta laitaan ja mukana oli myös paljon espanjalaisten adoptoimia sekä adoptiota vielä odottavia koiria. Aivan upeita olivat, oikein yllätyin minäkin.
Tämä kaveri on saanut uuden kodin Saksasta. Se lähtee kuun lopussa ja odottelee nyt lähtöä asumalla erään vapaaehtoistyöntekijän kodissa. Todella hienoluonteinen kaunis hauveli.
Mitä kuvasta puuttuu? Oikea vastaus on: yksi jalka. Ei syytä suruun, sillä jalan puuttuminen ei näytä mitenkään vaivaavan pikkukaveria. Se toivoo löytävänsä hyvän kodin. Kuvassa on toinenkin kotia etsivä. Nämäkin koirat ovat erään vapaaehtoistyöntekijän kodissa, kunnes se koti löytyy. Koirat, jotka on adoptoitu ja jotka odottavat lähtö uuteen kotiin sekä koirat, jotka tarvitsevat erityishuomiota, kuten esimerkiksi leikkauksista toipuvat koirat, pyritään sijoittamaan vapaehtoisten koteihin, sillä hoitokodissa on paljon koiria ja liian vähän käsiä ja huomiota. Taustalla oleva bokseri on toisen henkilön koira.
En ensin edes huomannut jalan puuttumista. Niin hienosti kaveri liikkui.
Tunnelmaa.
Vilskettä ja vipinää.
Murkinaa.
Bambi löytyi kolme vuotta sitten roskiksesta. Sillä oli muun muassa paha neurologinen vamma päässä ja se oli kolme kuukautta koomassa. Kaverilta on amputoitu jalka, mutta se kipittää kolmella erittäin ketterästi. Se on emäntänsä mukaan hyvin älykäs koira. Bambin on adoptoinut yksi yhdistyksen aktiivijäsenistä.

http://www.amigosdelosanimales.org.es/index.php

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: