Päivän annos

Mitä mieltä olet tästä kokonaisuudesta? Se on päivän annos Granadan yliopiston liikunnanlaitoksen ainoassa kahvilaravintolassa.

Eipä meillä ole tainnut olla yhtään sellaista päivää, että pääruuan kanssa ei olisi tarjottu ranskalaisia perunoita. Niiden asemesta saa salaattia, jos pyytää. Mitä olen ympärilleni katsellut, alle viisi prosenttia tekee niin. Jos kana ei maistunut, toisena vaihtoehtona oli friteerattuja mustekalarenkaita. Friteerattua ruokaa syödään todella paljon. Keitettyjä perunoita tai perunamuusia ei ole ollut kertaakaan. Riisiä ja makaroonia käytetään vain alkuruuissa.

Saamme valita alkuruuan kahdesta vaihtoehdosta. Vihannespainotteinen valikoima käy huonommin kaupaksi. Tänään lähes joka tarjottimella oli makaronisalaatti.

Päivän annokseen kuuluu leipä, se valkoinen tietty. Uskoakseni juomana tässä on Coca Cola. Saamme valita pullon useista vaihtoehdoista. Coca Colan lisäksi on mehua, olutta ja jonkinlaista energiajuomaa sekä vettä. Paketti sisältää myös jälkiruuan. Kaikenlaiset vanukkaat maistuvat, mutta on meillä vaihtoehtoina myös ihan oikeita hedelmiä.

Mitäs tästä tuumit? Joko ehdit mielikuvissasi nähdä sairaanoloisia urheilusta innostuneita pullukkanuorukaisia ja heidän ylipainoiset opettajansa? Eikä mitä, opiskelijat ja opettajat ovat lähes kaikki hoikkia ja hyväkuntoisen oloisia. En tiedä, syövätkö he kahvilaravintolassamme päivittäin, mutta se on tosiaan ainoa täällä ja päivät venyvät usein pitkiksi. Paikka on lounasaikaan täynnä ja jonot ovat pitkät.

Mitäs tästä nyt sitten seuraa? Useimmat opiskelijat ovat nuoria, joten onko vain ajan kysymys, milloin näiden nuorten aikuisten paino alkaa lisääntyä ja terveys rakoilla? Vai onko väki täällä erilaista kuin meillä?

En tiedä tarkemmin espanjalaisten terveydestä, mutta sen tiedä, että täällä samoin kuin meillä lihavuus on lisääntynyt. Syyn nähdään olevan sama kuin meillä. Syömme enemmän kuin kulutamme. Tietääkseni täkäläiset eivät kuitenkaan vielä paini ylipainon suhteen samassa sarjassa meidän kanssamme. Ristiriistaista, sillä me tiedostamme, pohdimme ja kärvistelemme syömistemme kanssa täkäläisiä selvästi enemmän.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Yksi ajatus artikkelista “Päivän annos”

  1. Tätä tekstiä kirjoittaessani en tiennyt, että ylipainoisia on Espanjassa ilmeisesti jonkin verran enemmän kuin Suomessa. Edelleen oletan, että täällä asia ei ole samalla tavalla tapetilla kuin meillä. Vielä ainakaan. Molemmissa maissa puhutaan epidemiasta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: