Voihan Shiatsu!

Jostain kumman syystä aloitin shiatsu-kurssin runsas kuukausi sitten. Olen innoissani, sillä tämä hoitomuoto todella toimii – ainakin minun kohdallani. Nautin myös hoidon antamisesta. Jos et vielä ole kokeillut tätä hierontamuotoa, suosittelen tekemään niin, varsinkin jos pidät kosketuksesta ja hieronnasta.

Tämä Granadan yliopiston kulttuurikeskuksen järjestämä kurssi on hyvin käytännönläheinen. Työskentelemme pareittain. Ensin toinen tekee hoidon toiselle ja sitten vaihdamme. Tänään keskityimme kasvoihin ja viime kerralla jalkapohjiin. Kärsivällinen ja taitava opettajamme neuvoo ja ohjaa.

Shiatsu on ainakin hierontaa, venyttelyä ja akupisteiden painelua. Se avaa energiakanavia, antaa virtaa ja rentouttaa. Teemme hoidot lattialla ja käytämme painalluksissa omaa kehoa apuna. Taustalla soi rentouttava japanilainen tai muu hoitoa tukeva musiikki.

En tiedä, miten muut toimivat. Ennen kurssia olen käynyt kerran shiatsuhoidossa enkä hirveästi innostunut. Siinäkin mielessä ihmettelen, että tulin lähteneeksi kurssille. Oletettavasti tyylikin riippu tekijästä, vaikka mistään uudesta hoitomuodosta ei todellakaan ole kyse. Jos Wigipediaan on uskominen, shiatsu on kehitetty noin 1000 vuotta sitten.

Wikipedia aloittaa shiatsu esittelyn virkkeellä: Shiatsu on japanilainen hoitomentelmä, joka perustuu kiinalaisen akupainannan perinteeseen. http://fi.wikipedia.org/wiki/Shiatsu

PS. Kuvat eivät ole kurssiltamme.

Ja sanottakoon vielä sekin, että kävin päivä tämän jutun kirjoittamisen jälkeen eli eilen eräässä Shiatsu-koulussa kahden opiskelijan käsittelyssä. Toisesta pidin paljon mutta toisesta en pitänyt. Jokaisella siis todellakin näyttää olevan oma tapansa tehdä tätä työtä ja sen lisäksi on vielä erilaisia ”koulukuntia”.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: