Ihmisen ihmeelliset voimat

Katsoin eilen elokuvan nimeltä 127 horas eli 127 tuntia. Ihan huikea tositarina siitä, millaisiin suorituksiin ihminen kykenee.

Elokuva kertoo vuorikiipeilijä Aron Ralstonista, jonka käsi jäi 400-kiloisen kalliolohkareen alle USAssa Utahin erämaassa vuonna 2003. Viiden päivän ajan mies kokeili kaikkea mahdollista vapautuakseen ja pitää itsensä hengissä muun muassa juomalla omaa virtsaansa. Lopulta Aron katkaisee luun käsivarresta ja amputuoi oikean kätensä linkkuveitsellä.

Ehkä olet filmin jo nähnytkin. Se oli vuosi sitten kuuden Oscarin ehdokas. Aronin osan näyttelee James Franco. Elokuva perustuu Ralstonin tapahtumasta kirjoittamaan romaaniin.

PS. Tuo toinen kuva on todellisesta tilanteesta ja Aronista, hänen itsensä ottama.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Aron_Ralston

http://en.wikipedia.org/wiki/Aron_Ralston

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: