Meditointi maistuu taas

Kun saavuin Granadaan viime syksynä, tuntui ohjelmaa olevan niin paljon, että meditointi jäi. Minulla oli yliopistolla kuusi kurssia ja se oli paljon se, kun ottaa huomioon, että kurssit olivat espanjaksi ja kaikki oli muutenkin uutta. Lisäksi otin vielä pari kurssia yliopiston kuluttuurikeskuksesta.

Olin lopettanut aiemmin kiireestä puhumisen päästäkseni siitä eroon ja elämäni oli muutenkin ollut jo pidempään varsin rauhallista. Nyt olin kuitenkin jälleen jatkuvasti menossa. Menoa riitti, varsinkin kun kaikki opinnot eivät suinkaan olleet samassa kaupunginosassa. Kun tuli Granadan kylmä talvi, sain flunssan, joka kesti pari kuukautta. Siihen vielä polven ristisiteen repeäminen. Oli vähän rankkaa, kiitollisuuden muistaminen oli huteraa, vaikka sain voimia muun muassa reikikursilta ja auringosta.

Vasta polvivamman myötä aloin tehdä viisaampia valintoja. Valitsin helmikuussa alkaneelle lukukaudelle vähemmän kursseja. Lisäksi otin 8 viikon shiatsu- ja venyttelykurssit. Olen valintoihin todella tyytyväinen.

Olen meditoinut nyt kuukauden lähes joka aamu ja se tuntuu aivan ihanalta. Olen toivonut, että löytäisin hyvän meditoinnin opettajan ja pääsisin jälleen meditoimaan myös ryhmässä. Niin ikään olen halunnut aloittaa joogan, jota olen jokin verran kokeillut eri opettajien kanssa. Niinpä aloitin viime viikolla kuuden viikon meditointi- ja joogakurssit, jälleen yliopiston kulttuurikeskuksessa.

Molemmat opettajat ovat aivan mahtavia. He käyttävät ihanasti luovuuttaan ja työskentelevät persoonallisesti. Koen olevani todella onnekas, kun saan opiskella heidän johdollaan.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: