Moneltako kysyit?

”Ota sitä virtsaa tähän purkkiin. Ei tarvita kuin pikkuisen ja tulet sitten takaisin.”
Olen jo kaukana, kun tajuan, että en mitenkään onnistu tällä menetelmä toimimaan eläinlääkärin haluamalla tavalla.

Talsin Vivin kanssa helteen väsyttämänä kotiin. Olen huolissani koirasta, joka on virtsannut kaksi päivää kymmenen kertaa päivässä. Soitan eläinlääkärille ja kerron tyttökoirani hoitavan asiansa niin, että sen takapuoli on melkein maassa, kun se pissaa. Mahdotonta saada lääkärin antama astia alle. Eläintohtori neuvoo minua menemään apteekkiin ja ostamaan sieltä ruiskun. Koiran pitäisi nyt antaa pissiä puhtaalle paikalle ja sitten minä vedän lätäköstä osan ruiskuun. En kyseenlaista ohjetta vaan laahustan apteekkiin, josta joudun ostamaan harmikseni myös turhaa ongelmajätettä, sillä ruisku tulee ilkeän näköisen neulan kera.

Kotona tajuan, että minun pitäisi antaa koiran pissiä vuokraemäntäni parkettilattialle. Miten minä voin sellaiseen pyytää luvan? Sitä paitsi en halua edes tehdä sellaista, koska olen johdonmukaisesti satsannut siihen, että sisäsiistiksi osoittautunut koirien turvakodista tullut ihmeellinen adoptiokoirani, saa minulta vain sisäsiisteyttä tukevaa signaalia.

Olen unohtanut vahvistuslauseeni, joka neuvoo luottamaan. Olen huolissani koirasta ja huoli sekä aurinko ovat puuduttaneet aivoni niin, että salaa jopa yritän saada koiran pissimään lattialle. Siinä käy sitten niin, että koira pissaakin matolle ja minä löydän itseni seuraavaksi mattopyykiltä. Puhun ongelmasta useiden ihmisten kanssa ja soitan uudelleen myös eläinlääkäriin, jolla ei ole minulle antaa uutta neuvoa. Olen tuskastunut ja turhautunut.

Lähden ulos, sillä olen juuri tajunnut, että en todellakaan halua se pissivän sisälle – monestakaan syystä. Oli hienoa huomata tällaisen yksinkertaisen tapahtumasarjan avulla, miten herkästi olin valmis pettämään itseni (ja siinä sivussa tietysti muutkin), kun väsymys ja pelko iskivät päälle. Onneksi sain homman poikki. Päätin, että vedän tavaran ruiskuun kadulla, oli puhdasta tai ei. Homma osoittautuu aika hankalaksi, sillä kadut ovat täällä erittäin mäkisiä. Kävely rentouttaa, alan hengittää vähän syvemmin ja taisin jo unohtaa kädessäni olevan ruiskunkin.

Tapaan ryhmän nuoria. Yksi heistä haluaa tutustua Viviin. Poika kertoo, että hänellä on monta koiraa ja Vivi muistuttaa jota kuta hänen koiristaan. Mahdoinko olla ensin juttutuulella, tuskin. Sen muistan, että en ymmärtänyt kaikkea mitä tämän nuori maksimissan parikymppinen poika sanoi. Juttelemme kuitenkin aika pitkään. Ehdin jo lähteä, kun minulle tuli tunne, että pitääpä palata ja kertoa pojalle virtsanäytteenotto-ongelmasta. Juttelemme taas jonkin aikaa ja minä lähden. Poika huutaa perääni ja toteaa rennosti, ”voisit kokeilla sellaista, että otat pussin ja laitat sen alle, kun Vivi pissaa”. Siinähän se, neroleimaus. Tiesin heti, että noinhan se menee.

Aika mielenkiintosta. Olin jutellut asiasta useille, myös koiraihmisille. Lisäksi yritin saada apua alan ammattilaiselta, eläinlääkäriltä, joka on todella ihana ja osaa palvella. Hänellä oli kuitenkin kiire, kuten hän myöhemmin pahoitellen totesi. Oma luovuuteni ja ongelmartaksukykyni oli niin sanotun ongelmani, hätäni ja harmistukseni lamaanuttama. Sitten tulee puskista nuori kaveri, joka ratkaisee asian. Ja miten yksinkertainen ratkaisu onkaan kyseessä! Sellaisiahan hyvät ideat usein ovat. Ja pakastepusseja nyt löytyy melkein joka kodista, minä kävin sen sijaan eläinlääkärillä ja apteeksissa välineitä hankkimassa.

Olen usean kerran kuullut sanottavan, että jos kysyt sadalta, saat mitä haluat. Tykkään tuosta ajatuksesta.

Vvillä ei ollut virtasulehdusta ja se pissii nyt normaalisi. Minä kerroin salaisista virtsakokeistani vuokraemännälleni/kämppikselleni. Nauroimme ja halasimme. Jatkoin tarinan analysointia ja opin uutta itsestäni sekä ihmisenä olemisesta. Kehotan välättämään stressiä ja väsymystä. Suosittelen pussin käyttöä vastaavalla tavalla pissivien tyttökoirien virtsanäytteen ottamiseen.


Mitenköhän luovuutemme kukkisi ja intuitiomme toimisi, jos osaisimme rentoutua kissan tavoin, monta kertaa päivässä?

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Moneltako kysyit?”

 1. Entäs, miten otetaan kissalta pissanäyte??? Tätä kysymystä muutamama vuosi sitten pohdimme, kun kissallamme oli virtsakiviä ja haluttiin kontrollinäyte eläinlääkärissä. Iso talo, kissanlaatikot kellarissa, töitä, eikä mitään mahiksia kytätä, että milloin menee pissille. Ohjeena oli myös laittaa muovia hiekkalaatikon päälle…turha luulo, että kissa olisi siihen mennyt. Ja entäs jos olisi mennytkin, koska talossa oli kaksi muutakin kissaa…kenen pissiä olisi näytteessä ollut? Joten, eipä otettu kontrollia. Kai tähänkin joku ratkaisu ehkä olisi löytynyt, mutta en pitänyt tilannetta mitenkään pakollisena, koska kyseessä oli vain kontrollinäyte.

  Mutta ihana tarina, vaikka varmaan silloin ei kovin häävit fiilikset olleetkaan;)

  Tykkää

  1. Kiitos tosi paljon Susanna, että pidät minulle täällä seuraa ❤ Vaikka olen sanonut kirjoittavani ennen kaikkea koska tykkään tehdä niin, kyllä se tuntuu mukavalta, kun palautemerkkivalo palaa. Kysynpä kadulla vinkkejä kissanpissan talteen ottoon ja jaan sitten ideat täällä.
   Suuri tähti Sting kertoo elämäkertakirjassaan oivaltaneensa varhain ajatella vastoinkäymisten edessä, että ensi viikolla tai vuoden päästä tämä ei tunnu missäään :). Mikä lahja! Vaikka ei olekaan ainoa hänen lahjoistaan, on epäilemättä, kuten mies itse vahvistaa, aivan olennainen. Olen ottanut hänestä mallia ja oppinut aika paljon. Tykkään avata näitä prosesseja tai tapahtumaketjuja tai mitä lienevätkään, kun niissä on koko elämä mukana. Haaveeni on oppia kirjoittamaan hauskasti.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: