Miksi antaisin anteeksi?

”Vihan pitäminen on kuin ottaisi käteen polttavan hiilen heittääkseen sillä toista”, kerrotaan Buddhan sanoneen.

En muista kuka lausui seuraavat sanat, mutta osuva kuvaus tämäkin: ”Se, että ei anna anteeksi, on sama kuin itse joisi myrkkyä ja odottaisi, että toinen kuolee.”

Oletan, että juuri tuo on se paljon puhuttu helvetin tuli. Viha, kauna, häpeä, pelko jne. syövät kehoa ja mieltä, kun taas anteeksianto, hyväksyntä ja kiitollisuus ravitsevat niitä. Hedelmällisintä on antaa anteeksi itselle, löytää kiitollisuuden aiheita mitä ihmeellisimmistä asioista.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 vastausta artikkeliin “Miksi antaisin anteeksi?”

 1. ?Onni/onnellisuus ei tule koskaan tule niiden osaksi jotka epäonnistuvat/eivät arvosta sitä mitä heillä jo siihen mennessä on? – Well? Ookkona ihan varma?! Onni näet usein tulee kohdalle ilman ehtoja, yllättäin! terv. toinen syvällinen

  Tykkää

  1. Kiitos viestistäsi Mie vaa! On tosiaan oltava tarkkana monien sanojen kanssa. Ei koskaan, aina ja kaikki tuovat minulle lapsuuden mieleen ja niistä harvoin kannattaa pitää kiinnii tekstissä, ajatusmaailmasta puhumattakaan. Tykkäsin kuitenkin kovasti tuosta kuvasta ja kokonaisuudesta, joten kopioin sen sivuille. En miettinyt asiaa riittävän tarkasti. Toisaalta sama koskee omiakin tekstejäni ja toivon, että kukaan ei ota niitä sellaisenaan, miettimättä itse.

   Uskon, että onni on pitkälti kiinni ajatuksistamme. Hyväksyvä ja kiitollinen ihminen löytää nopeammin mielenrauhaa tuottavan näkökulman. Ja toisaalta uskon, että hän myös tunnistaa helpommin kiitollisuuden aiheita. Toisaalta, elämä voi aina yllättää!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: