Mistä on kunnon ihmiset tehty?

Miten niitä lapsia oikein pitäisi kasvattaa? Minkälaisille virikkeille altistaa? Mites ”kaikki” muut toimii? Jos pohdit muun muassa tällaisia asioita tai luulet jo kaiken nähneesi, katso dokumenttielokuva nimeltä Babies. Siinä seurataan neljän noin yksivuotiaan elämää eri puolilla maailmaa. Yhtä pikkuista kuvataan Mongoliassa, toista USA:ssa, kolmatta Japanissa ja neljättä Namibiassa.

Tässä filmissä ei nähdä sairauksia eikä nälkää. Sekä japanilainen että amerikkalainen perhe asuu kaupungissa ja he kuuluvat ylempään keskiluokkaan, kun taas mongolialais- ja namibialaisperhe asuvat maaseudulla. Perheet eivät edusta samaa yhteiskuntaluokkaa, joten niitä ei voi sillä tavoin suoraan verrata. Kunkin maan tavat ja kulttuuri heijastuvat selvästi, mutta voimakkaasti näkyy myös se, miten suuri vaikutus on sillä, minkälaisessa ympäristössä perhe elää ja miten vanhemmat perheensä elättävät. Aika jännä yksityiskohta on muuten se, että jokaisen lapsen arjessa on vähintään yksi eläin mukana.

Ohjelmassa ei puhuta eli elokuvan katsomiseen ei kielitaitoa tarvita. Suosittelen sitä vanhemmiksi halajaville ja tietysti vanhemmille. Se sopisi loistavasti osaksi äitiys- ja isyysvalmennusta. Se on totta kai mainiota katsottavaa kaikille lasten kanssa työskenteleville ja heidän kanssaan aikaa viettäville sekä ihan kaikille kiinnostuneille.

Elokuvan on ohjannut ranskalainen Thomas Balmès. En tiedä, vaikka tämä filmi olisi jos hyvinkin tuttu Suomessa. Jos ei ole, niin se sattaisi olla hyvä lahjavinkki monille. Elokuva yhtiön nettisivut http://focusfeatures.com/babies Sivulla on muun muassa videopätkiä filmistä. On niitä You Tubessakin.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: