Luottamusta luomassa

Nuori mies seisoo tuulikaapissa toinen käsi kattoon kurkottaen. Tajuan, että kyse ei ole jumppatuokiosta, sillä hänen vieressään pienessä tuulikaapissa könöttää polkupyörä. Pyörän lukko on jäätynyt ja katon rajasta virtaa lämmintä ilmaa, jotta kylmä ei pääsisi eteiseen. Mies kurkottaa kohti tuota lämpöä. ”Ei ole aikaa lähteä ylös lämmittämään avainta muilla konstein”, sanoo mies ystävällisesti. Kaipaamme lukkosulaa ja rupattelemme hetken, toivottelen onnea ja jatkan matkaani.

Astun tuulikaapista eteiseen ja arvelen avun saapuneen, sillä edessäni on nyt pari nuorta miestä. Eikä heillä näytä edes olevan kiire, tekevät jotain talon hommia. Kerron tilanteen ja tiedustelen olisiko pojilla lukkosulaa. Ei ollut, eivätkä he muutoinkaan vaikuttaneet kiinnostuvan eteensä auenneesta auttamisen mahdollisuudesta, joten jatkan matkaani.

Hississä hoksaan, että minullahan on tuikkukynttilöitä. Kipaisen hakemassa yhden ja palaan alas. Juuri kun olen avaamassa hissin ovea, tunnistan päässäni seuraavan ajatuksen ”kunpa hän olisi vielä siellä, jotta en ole tehnyt tätä turhaan, jotta pääsen auttamaan, pääsen pelastamaan ja poika saa kokea tulleensa autetuksi ”.

Heti perään tuli toinen tietoisuus, joka armollisesti ja huvittuneesti, mutta vakuuttavasti viesti ”voi noita ajatuksia, joita päähän pälkähtää. Tärkeää ei ole sinun roolisi, vaan se, että asiat järjestyvät. Kaikki on hyvin, kävi niin tai näin. Ja muistathan, mies haluaa jo olla toisaalla.”

Olin välittömästi kiitollinen tarinasta ja ennen kaikkea siihen liittyvästä pelon ja rakkauden dialogista, egohan on pelosta ja rakkaus on syvin olemukseni.

Myöhemmin tarina antoi lisää. Se muistutti minua siitä, että minun ei tule rakentaa riippuvuuksia, vaan luoda vapautta, onpa kyse puolisostani, asiakkaastani tai lapsestani. On suuri ilo auttaa ja palvella, mutta vielä tärkeämpää on luottaa ja lähteä sitä, että toinen aina pärjää ja saa mennä, kun aika on.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

4 vastausta artikkeliin “Luottamusta luomassa”

 1. Näinhän sen olisi hyvä mennä!

  Että pystyisi/osaisi/voisi/uskaltaisi/ ….
  – huomata asian (-t) ja vieläpä käydä tuon dialogin – itsensä kanssa! Ja voittaa siten ”itsensä”, tai edes ainakin osan…. omista peloistaan, turhista huolistaan, epävarmuudestaan, jne. Uskaltaisi elää!

  Ja että oivaltaisi myös aina, tai useimmiten TAI EDES JOSKUS – oman sijansa /paikkansa….. tässä suuressa ”palapelissä”.

  ONNITTELUT Lenita!
  – sinä löysit tuon kautta, jotain todella hienoa ja arvokasta ! ❤

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: