Oon viisikymppinen!

Hassu juttu, minä täytin eilen 50 vuotta. Hassua se on muun muassa siksi, että sehän on tavallaan aika paljon, jos nyt iällä olisi suurta merkitystä. Tähän ikään ihmisellä kai oletetaan olevan myös aika lailla elämänkokemusta ja onhan sitä kertynyt.

On kuitenkin häikäisevää tämän tästä huomata, että lapsissa ja nuorissa on aivan ihmeellistä viisautta. Usein tuumin ihastellen, että olisinpa minäkin osannut ajatella noin tuossa iässä. Olen saanut heiltä lukuisia arvokkaita ideoita ja ajatuksia pitkin elämääni. Ihanaa, että meitä on täällä kaiken ikäisiä. Ihmiset inspiroivat minua suunnattomasti!

Monessa mielessä tunnen edelleen olevani se utelias ja innostuva pikkutyttö, joka halusi höpöttää ja kuunnella, tehdä asiat omalla tavallaan parantaen maailmaa. Ensimmäinen ammattihaaveeni oli lähetystyöntekijä. Haaveilin varmasti vieraisiin maihin tutustumisesta ja auttamisen mahdollisuudesta. Onnekseni olen saanut tehdä molempia ja niitä haluan mielelläni jatkaa. Annan elämän yllättää!

Tänään ajattelen, että loppuelämäni tärkeimmät teesit ovat hyväksyntä, kunnioitus, anteeksianto ja kiitollisuus onpa kyse muista, minusta tai elämästä yleensä. Niitä tavoittelen.

Muistan joskus 16-17-vuotiaaana kuunnelleeni, kun Frederik lauloi: ”Oon kolmekymppinen….” Hämmästelin, että mitä itua tuollaista vanhuutta on hehkuttaa. Nyt viisikymppisenä minulla on vahva usko siihen, että tämä on mitä parhainta ja rikkainta aikaa.

Haluan kiittää sinua, joka luet blogiani. Tilasto kertoo (määriä, ei tienkään nimiä), että täällä käydään ja silloin tällöin saan myös kannustavaa postia. Rakastan kirjoittamista ja haluan kirjoittaa enemmän ja rohkeammin. Läsnäolosi lisää kirjoittamisen iloa. Kiitos tuestasi, olet minulle tärkeä.

Elämä on lahja, kiitos jokaisesta päivästä. Kiitos kauniista luonnosta ja rakkaista eläimistä. Kiitos kaikesta.

Lenita

Tässä videossa on sanoma, jota haluan välittää. Voi sitä ilon määrää tilanteesta huolimatta. 17-vuotias Zach on suuri esikuva monille meistä: http://www.voice.fi/ilmiot/katso-inspiroiva-video-urheasta-syopapotilaasta-ei-tarvitse-kuulla-kuolevansa-alkaakseen-elaa/8/49911

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

4 vastausta artikkeliin “Oon viisikymppinen!”

  1. Moikka Maunu! Olenkin joskus miettinyt, että mitähän se viidenkympin villitys oikein on 🙂 Elämä on ihmeellinen lahja. Eiköhän yhteyteni luovuuteni kehity. Otan mallia lapsista ja koirista. Saan nauraa ja leikkiä enemmän kuin koskaan. Kauniita kesäpäiviä!

   Tykkää

 1. Onnneksi Olkoon Lenita:) Eipä kyllä ulkonäön puolesta uskoisi. Missä muuten vietät kesää? Jos Helsingissä, olisi kiva tavata. En asu enää Töölössä vaan Arabianrannassa Elsan ja Onervan kanssa. Terv. Taina, taina.uimonen at welho.com

  Tykkää

  1. Moikka Taikkis! Kiitos onnitteluista 🙂 En ole juuri Helsingissä käynyt, enkä taida käydä, paitsi kuinka ollakaan ensi viikolla 13.-15.6. saan ilon osallistua inspiroivan Esa Saarisen tilaisuuteen . Laitan sähköpostia toiveissa, että tapaamme. Lenita

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: