Joustavan ajatuksen aika

”On tärkeää muistaa, että et ole yhtä kuin ajatuksesi. Toisin sanoen, et ole telkkari, vaan tyyppi, joka katselee sitä. Älä siis usko ajatuksiisi, niitä tulee ja menee. Ali Campbell

Tekee hyvää istua usein alas ja tarkkailla ikään kuin sivusta, mitä päässä pyörii ja antaa ajatuksen mennä, sen sijaan, että liittäisi siihen tulkintoja. Jos esimerkiksi mieleen tulee ajatus siitä, että maito on loppu, antaa ajatuksen rennosti mennä menojaan, sen sijaan, että tuumisi, olenpas minä taas ollut muistamaton, kun unohdin sen maidon ostaa.

Muun muassa näin tarinoi skottilainen valmentaja ja kirjailija Ali Campbell Hay House kustannusyhtiön world summit –tapahtumassa Greg Sherwoodin haastattelussa. Tosi hauska veikko tuo Campbell, vaikka se ominaisuus ei tulekaan tässä tekstissäni esille. Hän sanookin, että huumori ja nauru ovat mitä parhaimmat lääkkeet.

Campbell muistuttaa, että ajatuksemme eivät ole ongelma, vaan ongelmia aiheuttaa suhtautumisemme niihin. Kun ajatukseen kiinnittää huomion, voi kysyä itseltään, että onko se oikeasti totta vai keksinkö sen vain.

Kun uskomme ajatuksiimme alkaa hellittää, yhteytemme intuitioomme, sisäiseen ääneemme, saa tilaa. Intuitiota taas kannattaa Campbellin mukaan treenata yksinkertaisilla asioilla: otanko bussin vai junan, menenkö oikealle vai vasemmalle. Valitse sen mukaan miltä KEHOSSA tuntuu, sen sijaan, että pyörittäisit asiaa päässäsi. Ihmeitä alkaa tapahtua.

Ihmiset ovat pohjimmiltaan onnellisia ja tyytyväisiä, mutta heidän ajatuksensa sekoittavat heidät. Kun ihmisiltä kysyy, kuka olisit ilman vähätteleviä tai tuomitsevia ajatuksiasi, ihmiset sanovat: ” Olisin ok.”

Campbell kertoo, että meidät on ohjelmoitu pelkäämään vain kahta asiaa. Toinen on kaatuminen ja toinen yllättävät kovat äänet, kaikki muut pelot ovat opittuja, ihan niin kuin huono itsetuntokin.

Muutos voi tapahtua nopeasti, jos ajattelumme alkaa joustaa, eli jos alamme uskoa, että muutos voisi olla mahdollista. Sherwood kertoo Campbellin menneen tunnin session päätteeksi ostoksille naisen kanssa, joka ei ollut lähtenyt kotoaan 14 vuoteen. Vajaassa tunnissa lapsi, joka oli siihen mennessä syönyt vain kuutta ruokalajia, alkoi syödä vaikka mitä. Ajatus saa aikaan tunteen ja tunne toimintaa ja toimintaa seuraa lopputulos. Campbellin mukaan olet vain ajatuksen päässä siitä, että voit paremmin!

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: