Uusia ystäviä

Sanotaan, että aikuisena on hankala saada ystäviä.  Siinä sitä on epäterveellinen pelkoa ja muuta ikävää tarjoileva uskomus. Onko peli todellakin pelattu?

Uskomuksen voi nähdä pitävän sisällään myös sen ajatuksen, että lapsena ja nuorena ystävien saaminen on helppoa. Oliko? En muista. Kavereita oli varmaan lapsena helppo saada. Asiaa ei sen kummemmin ehkä mietitty, oltiin vaan naapurin muksujen ja luokkatoverien kanssa. Nuo kaverit ovat nykyisin hataria muistoja menneisyydestä ja joskus huomaan ihailevani ehkä hieman kateellisena ihmisiä, jotka edelleen keski-iässä ovat ystäviä lapsuudentoveriensa kanssa. Taidan ajatella, että he ovat onnistuneet jossakin, jossa minä puolestani olen epäonnistunut.

Minusta on kiva olla ihmisten kanssa tekemisissä ja alan helposti juttuun ventovieraiden kanssa. Silti tunnen olevani kömpelö ihmissuhdeasioissa. Olen joutunut hyvästelemään minulle tärkeitä ihmisiä. Osa on lähtenyt yllättäen. Olen tuntenut asiasta surua ja pettymystä. Olen kokenut epäonnistuneeni ja miettinyt, mitä tein väärin. Meni pitkään ennen kuin ymmärsin, että kaikkien suhteiden ei ole tarkoitus olla eliniän mittaisia. Olen myös itse tietoisesti valinnut luopua joistakin ihmisistä. Kiitos kaikille teille, jotka olette olleet elämässäni. Toivon teille kaikkea hyvää!

Uskomus siitä, että uusia ystäviä ei saa aikuisena, on väärä. Kannan kauniita kesämuistoja kuluneesta suvesta ja kiitän niistä erityisesti kahta uudehkoa ystävääni. Toisen tapasin koiria ulkoiluttaessani vuosi sitten. Hän katsoi minua iloisen ihmeissään ja aloitti keskustelun kysymällä ”onko sinulla koiratarha?” Myöhemmin selvisi, että nainen ei ymmärrä koirista mitään, eikä ole niistä kiinnostunutkaan. Aloimme kuitenkin jutella ja se tuntui niin hyvältä, että vaihdoimme puhelinnumeroita. Sittemmin olemme käyneet lukuisia herkullisia ja pitkiä keskusteluita.

Toinen uusi ystäväni asteli elämääni yhtä yllättäen. Löysin järven jäältä viime talvena koiran pannan. Pannassa oli laatta, jossa oli puhelinnumero. Soitin numeroon, siitä se lähti ja kivaa on ollut.

Minulla ei tietenkään ole mitään käsitystä siitä, miten pitkään nämä suhteet kestävät. Niinhän se on aina elämässä. Mikään ei ole pysyvää ja kaikesta on päästettävä irti ennemmin tai myöhemmin.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Yksi ajatus artikkelista “Uusia ystäviä”

 1. Kiitos ihanasta kirjoituksestasi! ❤

  Itsekin olen tätä pähkinyt ja ajatellut, että kenties ystävien hankinnan 'vaikeus' on nykyään siinä, että tavallaan valikoi tarkemmin, mitä ystävältä kaipaa. Kohtaako jutut, onko tämä ihminen jonka kanssa viihdyn vs. 'lasten tapaan', ollaanko tämä hetki tässä leikkikentällä samassa leikissä (saatkohan kopin)?

  Lapsuudenystävät taasen…itselläni on lähes kaikki kouluaikaiset ystävät jääneet matkan varrelle ja välillä olen ollut siitä hyvinkin kiitollinen, koska olivatko he kaikki edes ystäviä? Toisaalta on kepeä olla, kun kaveripiirissä ei ole kokemusta minusta hieman kömpelönä ja koulukiusattuna – vaan nykyiset ystäväni ovat tutustuneet minuun juuri tällaisena, miksi olen sen jälkeen (/myötä?) muovaantunut.
  Ja kyllä, silti toisinaan harmittelen, että itselläni ei niitä ystäviä lapsuudesta ja nuoruudesta asti ole säilynyt, heitä joiden kanssa muistella, mitä silloin tapahtui ja millainen se tyyppi oli..

  It's called life – ja olen tänä päivänä kiitollinen heistä, jotka ovat minua kasvattaneet, tukeneet ja jotka tänä tänä päivänä ovat ystäviä ja Ystäviä! 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s