Kävinpä minäkin ostoksilla

”Maailmassa on tällä hetkellä niin paljon vaatteita, että ne käyttämällä pärjättäisiin seuraavat kolme sukupolvea”, kertoo miellyttävä asiastaan innostunut myyjä käytettyjä vaatteita kauppaavan UFF:n myymälässä. Tiedämme, että moni satsaa määrään enemmän kuin laatuun. Halutaan vaihtelua jne.

Kulutustottumukseni ovat monestakin syystä (kuten olen aiemminkin kertonut) muuttuneet viime vuosina merkittävästi. Ostan harvoin vaatteita, enkä käy huvin vuoksi kaupoilla, siis ainakaan tällä hetkellä. Näin on ollut jo joitakin vuosia. Tiedän, että moni tekee hulppeita löytöjä kirpputoreilla, mutta minä en kiertele niitäkään. Mieluummin painun metsään koirien kanssa.

Käytettyjen tavaroiden markkinoilta voi tehdä loistavia löytöjä.
Käytettyjen tavaroiden markkinoilta voi tehdä loistavia löytöjä.

Olen kuitenkin tehnyt tänä syksynä pari loistavaa löytöretkeä myös kaupungille. Astelin UFF:n kaupasta ulos mielestäni todella hyvin istuvissa Salomon-lenkkareissa, jotka eivät monta kertaa (jos koskaan) ole olleet entisen emäntänsä kintuissa. Liikkeessä oli joku kampanjapäivä, joten maksoin kengistä vain 7 euroa.

Minulle riittää, että alusvaatteet ovat uudet. Ystävättäreni mukaan myös kengät ovat kuin alusvaatteet, joten hän ei käytettyjä huolisi. Lenkkareitani hän ei ole vielä nähnyt, mutta rajamme ovat selvästi erilaiset. Hän ei pidä muiden käyttämiä vaatteita. Tämä saattaa johtua osin siitä, että lapsena hänellä ei muita ollutkaan. Itse en muista lapsena muiden vaatteissa kulkeneeni. Olen kyllä kuullut monesti miten vaikea paikka se on joillekin lapsille ollut. Asenne tietysti ratkaisee paljon. Silloin käytettyjen vaatteiden käyttäminen oli  tuskin missään ympyröissä trendikästä. Kyse oli välttämättömästä pakosta. Onneksi nykyisin on enemmän väljyyttä näissäkin asioissa. Välillä tuntuukin, että nuorisossa on meitä keski-ikäisiä enemmän kierrätysmyönteistä porukkaa.

Tavat ja rajat voivat muuttua myös keski-iässä, kuten olen toden totta omalla kohdallani saanut havaita. Kaukana ovat ajat, jolloin raahasin matkalaukussa kotiin Manhattanilta kenkiä, joista ainakaan yhtä paria en koskaan käyttänyt. No, tulipa koettua sekin. Harmillisinta tuossa on ehkä se, että kyseessä ei ollut ihan paras malli siirrettäväksi teinityttärelle. Toisaalta opin noista ajoista, että hyvä laatu tarkoittaa parhaimmillaan mukavuutta ja erittäin pitkää käyttöikää. Viimeksi mainitusta kumpuaa tietysti osuva sanonta, jonka mukaan köyhän ei kannata ostaa halpaa. Kulkevathan hinta ja laatu yleensä samassa suhteessa. Onneksi eivät aina.

Toisen reissun tein alen loppuvaiheessa. Sain Sokoksesta mitä lähdin hakemaan, myivät laatuliivejä huippuedullisesti hintaan 15 euroa.

Toisinaan laatua ja kaunista saa halvalla.
Toisinaan laatua ja kaunista saa halvalla.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: