Kömpelyys kunniaan!

Haluan oppia leikkimään, päästämään irti kontrollista. Voi sitä kömpelyyyden  ja jäykkyyden määrää, joka minusta loisti ilmaisutaitokursseilla,joita kävin pari Espjanjassa Granadan yliopistossa. Nuoret olivat loistavaa tukijoukkoa!
Haluan oppia leikkimään, päästämään irti kontrollista. Voi sitä kömpelyyyden ja jäykkyyden määrää, joka minusta loisti ilmaisutaitokursseilla,joita kävin pari Espjanjassa Granadan yliopistossa. Nuoret olivat loistavaa tukijoukkoa!

Maailma ei ole sellainen jollaisena me sen näemme. En tiedä, kuka näin on alunperin sanonut, mutta kunpa me kaikki sisäistäisimme tämän. Jos joku tässä elämässä on totta, niin tämä.

Kun minä pidän jotakin epäaitona, se ei muiden mielestä välttämättä ole sitä. Tuntuu kuitenkin, että meillä on kova tarve ristiinnaulata teennäiset teot ja ihmiset. Onko teeskentely välttämättä aina pahasta? Minusta olennaista on motiivi eli miksi kaveri teeskentelee? Miksi hän näyttää tai kuulostaa kömpelöltä tehdessään jotain?

Siitä, mikä on ollut meille luonnollista, aitoa, sujuvaa (mitä sanaa käytämmekään), voi hetkessä tulla epäluonnollista ja jopa vastenmielistä. Joskus yksi hyvä oivallus riittää. Sen sijaan, että jäisimme tekemään sitä vanhaa ja antaisimme itseinhomme kasvaa, voimme ottaa askeleen toiseen suuntaan. Ensimmäiset askeleet ovat horjuvia ja välillä kaadumme. Se on luonnollista.

Sinä, joka et enää pidä luonnollisena tapaasi päivitellä muiden asioita, joudut ehkä miettimään, että mistä nyt puhutaan. Jos jaat uuden näkemyksesi niiden kanssa, joiden kanssa jauhoitte muiden asioita, he tulevat vakuuttamaan sinulle, että muista puhuminen on aivan luonnollista.

Sinä, joka jätät parhaan ystäväsi alkoholin, sinun askeleesi ja mielesi horjuvat hetken vieläkin enemmän kuin kännissä. Asiaa ei yhtään helpota se, että ympärillesi on saattanut valikoitua kavereita, joiden mielestä olut aamulla on mitä luonnollisin aamiainen.

Sinä, joka oivallat halauksen merkityksen ja haluat opetella halaamaan lapsiasi, pidä mielessä, että kömpelyys, teennäisyys, luonnottomuus, jäykkyys, epäaitous tai mitä niitä onkaan, ovat luonnollinen siirtymä luonnollisuuteen ja sujuvuuteen. Muutos syntyy näin, tällaista uuden tavan oppiminen on. ”Kukaan ei ole seppä syntyessään”, ei ole hullumpi hokema tässäkään.

Sinä, joka haluat hymyillä asiakkaillesi, älä välitä epävarmuudestasi. Ei se ole niin vaarallista, vaikka homma tuntuisi aluksi epäaidolta, jos hymyily on sitä, mitä oikesasti haluat. Muistuta itsellesi, että harjoitus tekee mestarin.

Kömpelyyttä ja jäykkyyttä on helppo nauraa pilkaten ja toisaalta sujuvuutta ja luonnollisuutta on helppo ihailla ylistäen. Yhtä helppo on tuomita teeskentelijä ja epäaitous. Vaatii paljon asettua näiden yläpuolelle.

En usko, että tässä maailmassa on ihmistä, joka ei  muutoksessa alastomana horjuessaan hyötyisi tuesta. Annetaan sitä toisillemme. Ne, jotka jo ovat pistäneet korkin kiinni, kykenevät uskoakseni tukemaan alkoholista luopujaa enemmän kuin ne, joilla ei vielä ole aiettakaan sylkeä pulloon. Ne, jotka jo puhuvat kauniisti puolisolleen, ovat valmiimpia auttamaan häntä, joka haluaa samaa.

Sinä, joka olet jo siellä, minä kurkotan sinua kohti, tartutko käteeni? Rakenna kanssani silta yli tämän ojan. Siitä tulee vahva, sillä sinulle kömpelyyteni on rohkeutta, luonnottomuuteni sinnikkyyttä.

Minusta halailu on ihanaa. Opin halaamaan ja nauttimaan siitä vasta kolmekymppisenä, kun pääsin nuorkauppakamariin. Poseerauskuvissa on kai usein ripaus epäaitoutta, mutta minusta on kertakaikkisen ihana katsella tätä kuvaa. Se otettiin vuosi sitten elokuussa.
Minusta halailu on ihanaa. Opin halaamaan ja nauttimaan siitä vasta kolmekymppisenä, kun pääsin nuorkauppakamariin. Poseerauskuvissa on kai usein ripaus epäaitoutta, mutta minusta on kertakaikkisen ihana katsella tätä kuvaa. Se otettiin vuosi sitten elokuussa.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: