Juoksulenkki maistuu

Olen pitkästä aikaa juossut. Jo neljä kertaa viimeisen viikon aikana, noin 40 minuuttia kerta. Tuntuu ihanalta. Saa nähdä, miten pitkään tätä jatkuu. Sitä on nyt turha murehtia. Tulin juuri sisään ja saan nautiskella lenkin jälkeisestä hyvän olon tunteesta. Taisin väsyttää koiratkin, näyttävät nukahtaneen tyytyväisinä.

Upean urheilullisen ystäväni sanat jäivät mieleen. Halusin tietää hänen liikuntatottumuksistaan ja hän kertoi tekevänä vähintään kuutena päivänä viikossa tunnin jotain sellaista urheilua, joka nostaa sykettä. Ihmettelin, että eikö hänestä koskaan tunnu siltä, että aika ei riitä. ”Olen monta kertaan nähnyt miten siinä käy, kun laiminlyön liikkumisen. Alan voida huonosti, ärsyynnyn helposti. Tämä on paras lääke mielenterveyteni hoitamiseen”, hän kommentoi. Viisas nuori nainen. Saa herkutellakin, kun paljon liikkuu (jos ajatellaan vain painoa).

Toivon, että muistan ystäväni sanat pitkään, sillä tiedän, että ne koskeavat minuakin. Sain sanoista voimaa. Kiitos. Liikunnan ylivoimaisuus mielenterveyden edistäjänä on todettu lukuisissa tutkimuksissa,joten näyttö tämän lääkkeen toimivuudesta on todella vahva.

Olin muuten tänään siellä radiossa puhumassa kiitollisuudesta ja oli tosi kivaa. Sanoivat, että saattavat laittaa haastattelun myöhemmin nettiin. Jos niin käy, laitan linkin. Kunpa saisin lisää mahdollisuuksia puhua aiheesta. Nyt suihkuun. Kauniita unia.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: