Kuuletko kiireen ja valituksen terveiset?

Tulemme helposti sokeiksi meitä ympäröivästä hyvästä. Hyvä tarjoaa voimaa, mutta kun sitä ei tunnista, tämä voimanlähde ei ole käytettävissämme.

Esimerkiksi ruokaan voidaan liittää valitusta aina sen hankinnasta lähtien, vaikkei useimpien meistä tarvitse nykyisin edes osallistua kyntöhommiin. Jos elämä on sellaista luksusta, että perheessä on useampi henkilö, saatamme riidellä kaupassa käynnistä sekä ruuanlaitosta. Ruuan hankkimiseen ja valmistukseen menee mielestämme liiaksi aikaa. Jonoissa saattaa jopa hermo palaa.

Voi olla, että nautimme ruuan vihamielisessä tunnelmassa. Arvioimme ruuan yksistään maun perusteella ja vertailemme makuja aiemmin valmistettuihin sekä muiden valmistamiin. Syömme hotkien, jonka jälkeen harmittelemme sitä, mitä ei syöty ja sitä, mitä syötiin. Saatamme puuttua jopa toistemme syömisiin.

Ei tässä ole kyse ruuasta vai mitä?

Kun tähän todellisuuteen havahtuu, saa uuden mahdollisuuden. Onhan se totta tosiaan kiitollisuuden aihe, että on kauppa, josta saa ruokaa. On rahaa, jolla ostaa sitä. On rakas ihminen, jonka kanssa istua ruokapöydässä.

Kiire on viesti. Valitus on viesti. Molemmat ovat meidän puolellamme ja yrittävät herättää meitä. Mitä jos uskaltaisimme antaa niiden kertoa asiansa?

Kiitollisuuden aiheita on joka puolella.
Kiitollisuuden aiheita on joka puolella.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: