Olen muuttopuuhissa

Muutan kuunvaihteessa Jyväskylään. Siellä en aiemmin ole asunutkaan. Turku on ollut ihana paikka. Rakastan merta, kallioita, kiviä ja katajaa. Lehtimetsät ja tammipuut ovat ihania. Ehkä palaan. Parin viikon päästä voin todeta asuneeni kahden vuoden sisällä Tampereella, Ylläksellä, Turussa ja Jyväskylässä.

Viimeisen kuuden vuoden aikana olen muuttanut ensin yli sadan neliön omakotitalosta kolmioon ja sieltä kaksioon ja nyt muutan viehättävään yksiöön. Vaikka neliöiden määrä on pienentynyt, on vapauden ja hyvänolon tunteeni lisääntynyt jatkuvasti. Sieluni asuu ennen kaikkea tässä kehossa. Kehoni on siis kotini.

Toisaalta pidän kyllä kauniista ja minua häiritsi se, että tämä Turun asunto on huonossa kunnossa. Minua on kuitenkin koko ajan ympäröinyt kaunis luonto. Lähtiessäni Tampereelta mietin, että miten voin elää ilman Pyynikin mäntyjä, kallioita ja korkeuseroja. Pelkäsin, että en saa kokea mitään yhtä kaunista. Seuraavaksi olin Ylläksen tuntureissa ja täällä Turussa minulle tarjoiltiin Naantali ja Ruissalo. Jyväskylässä asuntoni on aivan järven rannassa.

Taas ihmettelen, että mistä sitä tavaraa tulee? Olen tehnyt tätä muuttoa ajan kanssa ja nautin siitä, että olen rohkeasti ja ilolla luopunut tavarasta. Olen myynyt osan huuto.netissä, osan olen antanut Pelastusarmeijalle ja paljon olen heittänyt roskiin. Luopuminen on tuntunut ihanalta. Se on vapauttanut valtavasti energiaa. Olen tehnyt valintoja sen mukaan mikä tuntuu hyvältä, enkä sen mukaan mitä muut tuumivat, mikä on järkevää tai mitä saatan joskus tarvita.

Muuttamisen ei tarvitse olla stressaavaa. Se voi ja saa olla tosi kivaa ja vahvistavaa.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

4 vastausta artikkeliin “Olen muuttopuuhissa”

 1. Kiitos Lenita, että piipahdit täällä Turussa ja sain tutustua Sinuun! Uskon, että jaan tämän kiitollisuuden aika monen turkulaisen kanssa – olet tuonut iloa ja raikkautta omana aitona itsenäsi. Ehkä vielä palaat Turkuun, tai tiedä missä tavataan 🙂 ja onneksi netti on olemassa!
  Onnea ja kaikkea ihanaa Sinun elämääsi, opiskeluusi ja uuteen kotiisi Jyväskylässä!

  Olet Ihana Lenita-Enkeli!
  – Leena

  Tykkää

  1. Kiitos kaunis Leena 🙂 Olen tosi iloinen siitä, että sain tutustua sinuun ja moneen muuhun ihanaan turkulaiseen. Enkeli on ihana sana ja se on varmasti totta. Koskee meitä kaikkia. Kun olemme liikenteessä hvyällä energialla annamme. Olen viime vuosina huolehtinut itsestäni ja ottanut vastuun tunteistani sekä energioistani aivan eri tavalla kuin aiemmin. Se enkeli, joka on minussa ja kaikissa meissä, on tullut enemmän ja useammin esiin. Olen siitä mielettömän kiitollinen. Oman kokemukseni kautta voin sanoa, että muutos on mahdollista. Sen tiedostaminen tuntuu ihanalta ja siinä eläminen on ihanaa.

   Onneksi enkelin siivet koskettavat aina, ne eivät etäisyyksiä tunne. Enkelin kosketus on usein hyvin kevyt, koska se on niin puhdas ja vapaa. Tuo kosketus jää siksi usein huomaammatta. Tunnen siipiesi suojan, kiitos.

   ps. kiitos, että otit ihmiset esille, kun minä keskityin enempi luontoon.

   Tykkää

 2. Kiitos Lenita tästäkin tekstistäsi!

  Itse olen vajaa 2vuotta sitten muuttanut 2hlön 79m2 rivitalosta 2hlön 37m2 kerrostaloon, sieltä sinkun 57m2 rivitaloon ja ensi kuussa edelleen sinkkuna 40m2 puutaloon, takaisin rakkaaseen ’kotikaupunkiini’ 🙂 Elo sinkkukodissa on ollut rauhallista ja avannut silmiä monessakin mielessä – tänään olen paljon vahvempi kuin 2v sitten..

  Tavaramäärää olen tuskaillut – ja kirjoituksesi avasi silmät, että mitä niitä kaikkia on pakko kantaa mukaan? Varsinkin kun kesän olen pakoillut kylppäriremppaa ja kulkenut vähien tavaroiden kanssa pitkin poikin maakuntaa – totta on, että vähemmälläkin pärjää ihan loistavasti!

  Karsinnan lomasta sinulle halauksia lähetellen ja upeaa syksyä toivotellen,
  anna

  Tykkää

  1. Hei kiitos Anna 🙂 Puutalot on ihanii 🙂 Jos on vielä puulattiat niin vaude. Puulattialla, kalliolla tai villasukissa kävely ja oleilu tasapainottaa upeesti. Onnea uuteen kotiin! Tosi hienoa, jos sain olla avuksi muuttopuuhissa 🙂 Nautin halauksestasi ja halaan nyt vuorostani takaisin. Otan ja annan, Lenita

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: