Kiitollisuudesta tieteen näkökulmasta – osa 1

Mitä kiitollisempi olet, sitä paremmin

1) voit fyysisesti
2) pärjäät psyykkisesti
3) hanskaat ihmissuhteet
4) nukut
5) pidät terveydestäsi huolta.

Tässä muutama esimerkki kiitollisuuden hyvistä puolista. Sinuttelin yllä, mutta todellisuudessa on tietenkin kyse yleistyksestä, tilastollisesta todennäköisyydestä. Itselleni on kuitenkin käynyt juuri noin ja tiedän samoin kokeneen monen kyseistä lääkettä nauttineen.

Kirjoitan teemasta jatkossa lisää ja tarkemmin. Viimeistelen Jyväskylän yliopistossa aiheesta parhaillani kirjallisuuskatsausta graduani varten ja voin sanoa tietäväni aiheesta varsin paljon. Olen käynyt läpi kymmeniä tutkimusartikkeleita.

Kiitollisuuden yhteyttä hyvinvointiin on havaintojeni mukaan alettu tutkia toden teolla tasan kymmenen vuotta sitten. Yhtään Suomessa tehtyä tutkimusta en ole löytänyt, sen sijaan olen tutkinut lähinnä Isossa-Britanniassa ja USA:ssa tehtyjä tutkimuksia.

Tänä iltana kun menet nukkumaan, salli itsesi turhan murehtimisen asemesta herkutella kaikenlaisilla kiitollisuuden aiheilla, joita päiväsi sisälsi. Ja jos nyt jollekulle ei tule yhtään mieleen, niin kiitä vaikka siitä, että saat painaa pääsi tyynyyn. Kauniita unia.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: