Hommaa piisaa

”Oletko ollut kauan Postissa töissä?” kysyn virkailijalta samalla kun kirjoitan pakettikorttia. ”No kuule 70-luvun alusta lähtien”, vastaa hän hymyillen. ”Sitä vaan mietin, että miltä tuntui alkaa myydä täällä karamellia”, minä jatkan kysyen. ”Näiden vuosien varrella on tapahtunut niin paljon muutoksia, että ei se tuntunut mitenkään erikoiselta”, hän toteaa.

Kuulen herkullisen tarinan. Hän kertoo, että 70-luvulla postikortin postimaksu määräytyi sanamäärän mukaan. Virkailijat laskivat asiakkaidensa korttien sanamääriä.

Yksityisyyden suoja on nykyisin sitä luokkaa, että siihen tottuneena hetken epäilen tädin kertovan minulle satuja. Hän kuitenkin vakuuttaa minut nauraen ja jatkaa tarinointia.

Hauska yksityiskohta oli sekin, että jos korttiin sisällytti tekstin, jossa pyysi vastaanottajaa soittamaan, piti maksaa enemmän. Sehän oli arvokkaampaa asiaa.

Sen minäkin muistan, että aikanaan Posteja oli paljon ja virkailijoita samoin, mutta että näin… Hassua, mutta ei halpaa.

Halusin tietää, miltä tuntui lukea asiakkaiden henkilökohtaisia viestejä? Entä mitä asiakkaat siitä tuumivat. Saan kuulla, että ei sitä sen kummemmin kummasteltu. Se oli sitä aikaa. Muutenkin Postissa pyöriteltiin papereita ja kaikki asiat katsottiin aina jostain ohjekirjasta. Sääntöjä oli joka lähtöön.

Näin me olemme sokeita ajassa. Ihmettelemme nyt menneitä hulluuksia, mutta aivan varmasti tässäkin ajassa tehdään asioita, joita on vaikea todeksi uskoa jonkin ajan kuluttua. Missähän kaikessa sitä meikätyttökin on mukana?

Oikein ihanaa työn juhlaa!

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: